המשמשים כבר כאן: עגולים ובשרניים, סמוקי לחיים ובולטים בכל דוכני המרכולים ובשווקים הפתוחים. לפעמים הם קשים, ולפעמים רכים - תלוי בסוג ובטיב האחסון. זה הזמן להכין מהם שלל מטעמים מגוונים לפני שהם נעלמים. למשמשים מנעד חמוץ־מתוק המשתלב נהדר במטעמים מלוחים ובקינוחים מתוקים.

בארץ המשמשים מבשילים באביב, בין מאי ליולי, ומתפצלים לשני זנים עיקריים: "רעננה" - כתומים, גדולים ויפים ו"בלאדי" – בהירים וקטנים בצבע כתמתם־צהוב. עונתם קצרה מאוד, ומקץ חודש עד חודש וחצי הם נעלמים מהשווקים, כך שאל תוותרו על ייבוש ביתי של הפרי, הכנת ריבות ושימורים מהפרי הנהדר.

המשמשים בעלי ערך תזונתי גבוה, עשירים באשלגן, מכילים סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ברזל, ובעלי סגולות לשיפור ולחידוד הזיכרון. בפרי בגודל בינוני תמצאו כ־48 קלוריות בלבד. רגע לפני שהם נעלמים, בחרתי להכין עם הפרי עוגה שהיא ממש כמו גלידה.

עוגת שכבות: קרם גבינה, משמש וג'לי משמש

החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ או 24 ס"מ – גודל התבנית קובע את גובה העוגה):

לבצק:

  • 2 ביצים M
  • 1/2 כוס קמח תופח מנופה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס שמן

לקרם הגבינה:

  • 1 מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)

לציפוי:

  • פרוסות משמשים או 1 כוס פרי מרוסק
  • 1 קופסת ג'לי משמש מוכן לפי הוראות ההכנה על האריזה

עוגת שכבות עם משמשים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת שכבות עם משמשים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:

1. בקערה רחבה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות במשך כ־20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מצננים.

2. בקערת מערבל חשמלי מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וחלב במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים לתוך התערובת את הגבינה. מורחים את הקרם על העוגה הקרה.

3. מסדרים פרוסות משמש על שכבת הגבינה או מורחים שכבת רסק פרי על קרם הגבינה. מכניסים למקרר למשך כשעה. מכינים את הג'לי בהתאם להוראות על גב האריזה ויוצקים אותו בזהירות על העוגה הקרה. מכסים ברדיד אלומיניום ומאחסנים במקרר כחמש שעות לפני ההגשה.

טיפסקל לבישול ואפייה עם משמשים

1. לצורך הכנת עוגות רצוי להשתמש במשמשים רכים ולא קשים מדי. אפשר לשלב את המשמשים הקשים יותר בבישול תבשילי בשר ועוף.

2. ניתן לרסק את הפרי במעבד מזון לקבלת כוס אחת של רסק משמשים, להוסיף מעט סויה, שום וסילאן, לכסות בתערובת נתחי עוף ולאפות בתנור בחום בינוני במשך כ־30־40 דקות. תופתעו מאוד מהתוצאה.

3. אפשר לרסק את הפרי ולהכין ממנו לדר, ריבה עם פרי שלם או מרוסק בחלקו, לפתן פרי ועוד. 

למתכונים נוספים היכנסו לאתר של פסקל:
https://www.pascalpr.co.il