מזדרזים? ארבעת המנות המהירות והפשוטות שידהימו כל אורח | פסקל פרץ-רובין

אני אוהבת לאסוף מתכונים פשוטים לימים שבהם זמני קצר ואני רוצה להרשים את בני משפחתי ואורחיי. לפניכם ארבע מנות שמתאימות בדיוק למצבים האלו

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים
פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

לפעמים מספיקה מנה אחת שעושה רושם וסוחטת מחמאות - כדי להפוך את הארוחה למושלמת. אני מאוד אוהבת לאסוף ולשמור מתכונים מהירים ופשוטים לימים שבהם זמני קצר ואני רוצה להרשים את בני משפחתי ואורחיי. אני נוהגת לשתף את חברותיי ומכריי במתכונים אלו כשהם מחפשים משהו "שלא ישגע אותי", כמו שהם אומרים. קצר, מהיר ובכל זאת עשיר בצבע ובטעם.

לפניכם ארבעה מתכונים המתאימים בדיוק למצבים כאלו, יש בהם מעט חומרי גלם והכנתם מהירה. בחרתי בסלט בורגול ועשבי תיבול. סלט עשיר, צבעוני וירוק, שיושב על התפר שבין תוספת לסלט. כך או כך, זו בהחלט מנה שאינה דורשת זמן עבודה ממושך במטבח. המנה עשירה בעשבי תיבול ובפירות מיובשים וגם באגוזים (אם רוצים), מה שהופך אותה למתאימה להגשה חגיגית. ניתן להעשירה עוד באמצעות פירות טריים, למשל פרוסות שזיפים או אפרסקים, ענבים ועוד. בנוסף, אפשר להחליף את סוג האגוזים בהתאם למה שיש לכם במזווה. חשוב מאוד לשמור על איזון חמצמץ בסלט. הפעם הוספתי לו מעט מוצרלה בייבי, שאני מאוד אוהבת.

מתכון נוסף הוא להכנת סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות. זו אחת המנות הכי קלות שיצא לי להכין. יש להקפיד להכינה סמוך למועד ההגשה, ואת התיבול להוסיף כאשר מגישים, כך העלים נשארים רעננים ופריכים ולא הופכים לסמרטוטיים. כל נגיסה הופכת לשילוב שבין פריכות העלים ואגוזי הקשיו לרכות הגבינה, המתחברות עם המתיקות העדינה של החמוציות.

מנת רושם נוספת היא מנה קלה אשר סוחטת מחמאות בכל פעם שהיא מוגשת לשולחן: פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים. אני תמיד שומרת במקפיא גרגרי רימונים, אבל אם אין לכם, פירות יער או תותים חתוכים לקוביות קטנות יעשו את העבודה. טיפסקל להצלחה הוא להגיש את פרוסות החציל כשהן חמימות ואז במגע עם פרוסות הגבינה הן הופכות למעדן. אם אתם לא רוצים לטגן את פרוסות החציל, פשוט סדרו אותן בתבנית תנור, רססו אותן בתרסיס שמן וצלו בתנור עד לקבלת גוון חום זהבהב.

מנת הקינוח שבחרתי היא קלילה ומרשימה - מוס מסקרפונה ולימון. קינוח כוסות עדין ועשיר בהמון טעם. את הרושם משיגה המנה באמצעות הגשתה בכוסות. אפשר להכין את המוס בתבנית עגולה רחבה, ולהגיש מתוכה בכף הגשה.

מוס מסקרפונה ולימון

החומרים (לכ־8 מנות):

לקרם הלימון:

לשכבת המוס:

אופן ההכנה:

לשכבת קרם הלימון: מניחים בקערה חסינת חום את הביצים, הסוכר, קליפת הלימון ומיץ הלימון. טורפים היטב ומניחים את הקערה על גבי אדים (באן מארי). מבשלים את התערובת כ־10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מסננים את התערובת ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה. מניחים לצינון. מכסים בניילון נצמד או מעבירים לקופסה אטומה ומקררים.

בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבלים את המסקרפונה עם הווניל במשך כדקה. מעבירים את התכולה לקערה גדולה. באותה קערת מערבל עם מוט ההקצפה מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר עד לקבלת קצפת רכה אך יציבה. מקפלים את השמנת בעדינות לתוך תערובת הגבינה עד לקבלת מרקם אחיד.

מעבירים את תערובת הגבינה לשק זילוף וגוזרים מעט מהקצה המחודד. מזלפים שכבה אחידה של מוס למרכז הכוסות (אפשר להשתמש גם בכף, אך יש להקפיד לא "ללכלך" את דופנות הכוס). מעבירים את קרם הלימון לשקית זילוף ומזלפים שכבת קרם מעל לשכבת המוס (אם נשאר לכם מעט קרם לימון, אפשר להקפיאו לשימוש נוסף. אפשר למשל להניח ממנו מעל כדורי גלידה, עוגה וקרפים ועוד). שומרים בקירור עד ההגשה.

מוס מסקרפונה ולימון
מוס מסקרפונה ולימון | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט בורגול ועשבי תיבול

החומרים (ל־6־4 מנות):

לעיטור:

אופן ההכנה:

סלט בורגול ועשבי תיבול
סלט בורגול ועשבי תיבול | צילום: פסקל פרץ-רובין

פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים

החומרים (ל־8־6 מנות):

לעיטור:

אופן ההכנה:

פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים
פרוסות חצילים, גבינת עזים ורימונים | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות

החומרים (ל־8־6 מנות):

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את העלים ומייבשים אותם היטב (שלב הייבוש חשוב, משום שעודף מים משפיע על מרקם הסלט). שמים את כל החומרים בקערה, למעט קוביות הגבינה ונותני הטעם, ומערבבים. סמוך להגשה לשולחן מוסיפים את השמן, מיץ הלימון, מלח ופלפל, מערבבים, מוסיפים את קוביות הגבינה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

 סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות
סלט עלים עם גבינה, קשיו וחמוציות | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
אוכל
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף