לאחרונה הבאתי כאן מתכון להכנת בראוניז וקיבלתי עשרות פניות לעוד מתכונים של בראוניז - כאלו שנמסים בפה ובעלי מרקם עסיסי גם אחרי האפייה.
בראוניז הם ריבועי עוגיות עסיסיים, נימוחים ועשירים בטעמם. העיקרון החשוב בהכנתם הוא השמירה על מרקמם העסיסי. אפייה ארוכה מדי מייבשת אותם, והם מאבדים מאיכותם. לבראוניז יש שלל מתכונים כי אפשר לשחק עם שילוב חומרי הגלם שבהם משתמשים להכנתם. כך למשל, ניתן להוסיף לעיסה שוקולד, אגוזים, שוקולד לבן ואפילו צימוקים, לגוון בסוגי הקמחים ונותני הטעמים ולקבל שלל מרקמים.
כאשר מכינים את הבראוניז, חשוב לצנן היטב את העוגה קודם לחיתוך. הבראוניז נשמרים עד שבוע במקרר וניתנים להקפאה. להלן גרסה נוספת להכנת בראוניז, שבה ישנו שימוש בכמות זהה של חמאה ושוקולד. אם אתם מעוניינים בגרסת פרווה, השתמשו במחמאה.