סוג של קסם: המתכון לפשטידה שאתם חייבים להכיר

היתרון בקיש, טארט או פאי הוא שאפשר להכין אותם מכל דבר כמעט, והתוצאה על השולחן תהיה יפה במיוחד

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
טארט
טארט | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

הרעיון הגאוני בהן הוא שאפשר להכינן מכל דבר כמעט: לחם, אטריות, אורז, גבינות, דגים, בשר וירקות, הכל הולך. אפשר לנצל שאריות מזון להכנתן, מה שהופך אותן למאכל זול, שקל להכין. ובכלל, טוב שיש פשטידה במקרר לימים שבהם מגיעים הביתה מיום ארוך ואין חשק לטרוח על הכנות ארוכות במטבח. פשוט שולפים את הפשטידה, חותכים ירקות לסלט, ואנחנו מסודרים.

אני אוהבת להכין פשטידות, אבל מעדיפה להכין טארט, פאי או קיש. אומנם הם מצריכים קצת יותר התעסקות, היות שיש צורך להכין את הבצק, אבל המאפה הזה מניב תוצאה יפה במיוחד, מה שמעלה את ערכו ומיקומו בשולחן. לפאי מכינים בצק פריך ועדין (רצוי להכין מראש), המרפד את התבנית, ולתוכו מכניסים כל מלית שאהובה עליכם.

בחרתי השבוע להציע לכם להכין פאי במלית בצלים. כל סוג ירק ממשפחת הבצליים יתקבל בברכה, בין שזו כרישה ובין שזה בצל לבן או סגול. כולם טעימים, ומה שהכי חשוב - הם משתדכים נפלא עם גבינות. הכינו את הפאי מראש, שמרו במקרר ותופתעו.

טארט
טארט | צילום: פסקל פרץ-רובין

המתכון השני הוא להכנת אספרגוס בתנור עם שקדים קלויים, תוספת מרשימה וקלה להכנה. אם תגישו אותה לצד הפאי, זו באמת חגיגה. המתכון השלישי, עונג השבת שלי, עוגת תפוחים עסיסית מקושטת בפיסטוקים. זו עוגה בחושה, המקבלת את מרקמה הלח מתפוחי העץ. בימים חמים במיוחד רצוי מאוד לאחסנה במקרר.

ריפוד התבנית בבצק: מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח היטב, ומעבירים בעדינות לתבנית הפאי. מצמידים את הבצק אל דופנות התבנית ומהדקים היטב.

אספרגוס
אספרגוס | צילום: פסקל פרץ-רובין
עוגת תפוחים עסיסית
עוגת תפוחים עסיסית | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף