כל כך קל להכין אפוגטו שלא תבינו איך לא עשיתם את זה קודם. הקינוח הקלאסי והמפנק מבוסס על השילוב המנצח של אספרסו וגלידת וניל. ניתן להוסיף לו גם ליקר או לגוון בטעמי הגלידה. לא באמת צריך מתכון בשביל לדעת איך עושים את זה: "לוקחים כוס קפה ושמים בתוכה כדור גלידה ומכינים שאט אספרסו. הטיפ החשוב בהכנת אפוגטו הוא שאיך שמכינים את האספרסו שפכים אותו על הגלידה, ככה כל הארומות של הקפה מצטרפות לטעם הגלידה ויוצרות שילוב ארומטי" אומר יריב גניס מומחה לקפה ברשת גרג.