הפוגה לאפוגטו: מתכון פשוט וקל למשקה שמקליל את הקיץ

המשקה האיטלקי המפנק מופיע בתפריטי המסעדות בקטגוריית הקינוחים ולא במקרה. הוא השילוב המושלם בין קפה וגלידה, קל מאד להכין אותו ונראה לנו שאוגוסט זה התזמון המושלם ללמוד כיצד

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אפוגטו איטלקי. השילוב המושלם בין גלידה וקפה
אפוגטו איטלקי. השילוב המושלם בין גלידה וקפה | צילום: אינג אימג'
4
גלריה

כל כך קל להכין אפוגטו שלא תבינו איך לא עשיתם את זה קודם. הקינוח הקלאסי והמפנק מבוסס על השילוב המנצח של אספרסו וגלידת וניל. ניתן להוסיף לו גם ליקר או לגוון בטעמי הגלידה. לא באמת צריך מתכון בשביל לדעת איך עושים את זה: "לוקחים כוס קפה ושמים בתוכה כדור גלידה ומכינים שאט אספרסו. הטיפ החשוב בהכנת אפוגטו הוא שאיך שמכינים את האספרסו שפכים אותו על הגלידה, ככה כל הארומות של הקפה מצטרפות לטעם הגלידה ויוצרות שילוב ארומטי" אומר יריב גניס מומחה לקפה ברשת גרג.

אפוגטו קפה גרג. אספרסו וגלידה. זה כל הסיפור
אפוגטו קפה גרג. אספרסו וגלידה. זה כל הסיפור | צילום: גליה אבירם
לא רק וניל. אפשר גם עם טעמים אחרים של גלידה
לא רק וניל. אפשר גם עם טעמים אחרים של גלידה | צילום: דן גוליק
קפסולות קפה עלית אפוגטו בטעם פינה קולדה ומייפל ופקאן
קפסולות קפה עלית אפוגטו בטעם פינה קולדה ומייפל ופקאן | צילום: אנטולי מיכאלו
תגיות:
קפה
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף