אנחנו בעיצומו של הקיץ, הימים חמים, וקשה להיכנס למטבח. המקומות הקרירים הם המזווה והמקפיא, אשר מזמן החליפו צבעים ותכולתם השתנתה, ועכשיו היא כוללת מוצרים שאפשר להכין מהם במהירות מנות קלילות. הפחתנו את השימוש בתנור, והתפריט שלנו השתנה, ונכללים בו יותר גבינות, ירקות, פסטה, עוף ודגים. 

לעוד מתכונים - באתר של פסקל

רגישים לסוכר וגלוטן? המתכונים הטעימים הבאים בשבילכם
קייטנה במטבח: מתכון לעוגיות ריבה קלילות שאפשר להכין עם הילדים בחופש

בחרתי השבוע להציע לכם ארבעה מתכונים מתוקים קלים, כאלו שאני ממש מתקשה לקרוא להם מתכון. אלו מסוג המנות שחומרי הגלם בהן מועטים - בין שניים לשישה מצרכים - טכניקת העבודה היא קלה ומהירה, ובמקום תנור משתמשים להכנתם במקפיא. היות שאנחנו דוהרים לעבר סיומה של חופשת הקיץ, חשבתי שיהיה אך נחמד ונכון להכין את המטעמים המתוקים כאן עם הילדים הקטנטנים או לתת לילדים הגדולים יותר להכין אותם בעצמם לכבוד סוף השבוע. 

נתחיל בהכנת גלידוניות, קוביות גלידה מצופות בשוקולד. מכינים אותן בתבניות להכנת קרחונים. הכנתי אותן כאן בתבניות קצת גדולות, אתם מוזמנים להשתמש בתבניות קטנות יותר, היוצרות גלידוניות עדינות, ריבועים קטנים שאוכלים אותם בביס אחד ונהנים מהמתיקות הצוננת. 
המתכון השני הוא להכנת תמרים ממולאים באגוזי מלך, מצופים בשוקולד לבן ומעוטרים בסוכריות צבעוניות, שקדים מולבנים ובאגוזים קלויים ומסוכרים.

המתכון השלישי הוא להכנת גביעי שוקולד או כוסות שוקולד מריר, שאותם מעצבים בעזרת תבניות שקעים מסיליקון. אפשר למלא את קעריות השוקולד בפירות העונה חתוכים לקוביות קטנות כמו אפרסקים, שזיפים, דובדבנים, ענבים ומשמשים ולעטר אותם במעט אגוזי פקאן מסוכרים. ואפשר למלא את הקעריות בכדורי גלידה תוצרת בית (צירפתי כאן מתכון לגלידת וניל בדיוק עבור זה) ולהוסיף גם פירות מסוכרים ושברי עוגיות. אז מי רוצה ביס צונן ומתוק?

קוביות גלידה מצופות בשוקולד / גלידוניות  
החומרים (ל־2־3 מגשים להכנת קרח): 
להכנת הגלידה:
• 400 גרם שמנת חמוצה (באחוזי שומן לפי בחירתכם) או יוגורט לגרסה קלילה יותר
• 2 כפות חמאת בוטנים עם שברי בוטנים 
• 3 כפות שוקולד צ'יפס
• 2־1 טיפות וניל או קליפת לימון או תפוז מגוררת

לציפוי השוקולד:
• 200 גרם שוקולד מריר ללא תוספת סוכר
• 1 כף שמן 

קוביות גלידה  (צילום: פסקל פרץ-רובין)
קוביות גלידה (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
בקערה בינונית שמים את כל החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים לתבניות הקרחונים. שימו לב לא למלא יתר על המידה את השקעים. מעבירים למקפיא ל־3 שעות. הכנת ציפוי השוקולד: מניחים את השוקולד והשמן בקערה חסינת אש ומכניסים להמסה במיקרוגל במספר פולסים של 30 שניות כל אחד. מוציאים ומערבבים עד לקבלת שוקולד חלק ומומס היטב.

מחלצים את קוביות הגלידה מתבנית הקרחונים, נועצים קיסם או שיפוד במרכז, טובלים בשוקולד המומס ומניחים ללא השיפוד על מגש מצופה בנייר אפייה. בדרך זו מכינים את שאר הגלידוניות.

מכניסים את המגש עם הגלידוניות המצופות שוקולד למקפיא ל־10 דקות. מוציאים, מכניסים לקופסה אטומה ושומרים במקפיא עד להגשה. 
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: חלבית

תמרים ממולאים באגוזים ומצופים בשוקולד לבן
החומרים (ל־10־12 יחידות):
• 12־10 תמרים גדולים מסוג מג'הול 
• 15־20 חצאי אגוזי מלך 
לציפוי:
• 100 גרם שוקולד לבן 
• 3 כפיות שמן 

לעיטור:
• ¼ כוס שקדים מולבנים פרוסים או ¼ כוס
אגוזי ברס (אגוזים קלויים ומסוכרים) או
סוכריות צבעוניות 

תמרים ממולאים באגוזים ומצופים בשוקולד לבן (צילום: פסקל פרץ-רובין)
תמרים ממולאים באגוזים ומצופים בשוקולד לבן (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
חותכים את התמרים לאורך אבל לא עד הסוף ומסלקים את הגלעינים. ממלאים את התמרים באגוזי המלך וסוגרים אותם. 
מניחים את השוקולד הלבן והשמן בקערה בינונית וממיסים במיקרוגל במספר פולסים של 30 שניות. מערבבים עד ליצירת מסה חלקה. 
טובלים רק את החלק העליון של התמרים בשוקולד הלבן. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מפזרים מעל סוכריות צבעוניות, שקדים או ברס ושומרים במקרר עד להתייצבות. מסדרים את התמרים הממולאים בעטרות נייר ומגישים. 
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 25 דקות 
סוג המנה: פרווה או חלבית

גביעי שוקולד 
החומרים (לכ־10 גביעי סיליקון): 
• 300 גרם שוקולד מריר
• 3 כפות שמן 

גביעי שוקולד  (צילום: פסקל פרץ-רובין)
גביעי שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
מניחים את השוקולד המריר בקערה, מוסיפים את השמן וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, או ממיסים בקערה על אדים (בן מארי).  
בעזרת מכחול מצפים כל גביע סיליקון בשוקולד המריר. מצננים מעט ואז חוזרים על הפעולה כדי ליצור קערה יציבה מספיק. מוודאים שהשקעים מלאים שוקולד ושלא נותרו חורים. מכניסים למקפיא למשך 10 דקות. 
מחלצים בזהירות את קעריות השוקולד מתבניות הסיליקון. ממלאים בפירות או בגלידה ומגישים. 
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: פרווה

טיפסקל:
שיטה נוספת ליצירת קעריות שוקולד: שימוש בבלונים. מנפחים בלונים קטנים, טובלים אותם בשוקולד, מניחים על מגש ומצננים. בתום הצינון מנקבים את הבלונים ומחלצים את הקעריות.

גלידת וניל עם שברי עוגיות ופירות מסוכרים 
החומרים (לתבנית כיכר):  
• 500 מ״ל שמנת מתוקה 38%, קרה 
• 2־1 טיפות תמצית וניל איכותית או גרגרים
ממקל וניל 
• 1 גביע חלב מרוכז 400 גרם
• 1 כוס פירות מסוכרים 
• 14 עוגיות אוראו (או כל סוג אהוב אחר)
מרוסקות גס 

אופן ההכנה: 
יוצקים לקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה עד לקבלת מרקם של קציפת מוס. רצוי לא להקציף יתר על המידה. 

מוסיפים את תמצית הווניל והחלב המרוכז וממשיכים להקציף במהירות נמוכה, תוך שמירה על מרקם המוס התפוח. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הפירות המסוכרים והעוגיות המרוסקות ומבליעים היטב במסה. מעבירים לתבנית הכיכר בשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים מעל יריעת אלומיניום. סוגרים היטב ומכניסים למקפיא למשך מספר שעות או ללילה. 

יש להוציא את הגלידה מהמקפיא כרבע שעה לפני ההגשה. 
דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: 20 דקות + זמן ההקפאה
סוג המנה: חלבית

טיפסקל:
לקבלת מרקם רך יותר של גלידה, הוסיפו לחומרים גביע יוגורט (150 מ״ל)