אנחנו בעיצומו של הקיץ, הימים חמים, וקשה להיכנס למטבח. המקומות הקרירים הם המזווה והמקפיא, אשר מזמן החליפו צבעים ותכולתם השתנתה, ועכשיו היא כוללת מוצרים שאפשר להכין מהם במהירות מנות קלילות. הפחתנו את השימוש בתנור, והתפריט שלנו השתנה, ונכללים בו יותר גבינות, ירקות, פסטה, עוף ודגים.
בחרתי השבוע להציע לכם ארבעה מתכונים מתוקים קלים, כאלו שאני ממש מתקשה לקרוא להם מתכון. אלו מסוג המנות שחומרי הגלם בהן מועטים - בין שניים לשישה מצרכים - טכניקת העבודה היא קלה ומהירה, ובמקום תנור משתמשים להכנתם במקפיא. היות שאנחנו דוהרים לעבר סיומה של חופשת הקיץ, חשבתי שיהיה אך נחמד ונכון להכין את המטעמים המתוקים כאן עם הילדים הקטנטנים או לתת לילדים הגדולים יותר להכין אותם בעצמם לכבוד סוף השבוע.
המתכון השלישי הוא להכנת גביעי שוקולד או כוסות שוקולד מריר, שאותם מעצבים בעזרת תבניות שקעים מסיליקון. אפשר למלא את קעריות השוקולד בפירות העונה חתוכים לקוביות קטנות כמו אפרסקים, שזיפים, דובדבנים, ענבים ומשמשים ולעטר אותם במעט אגוזי פקאן מסוכרים. ואפשר למלא את הקעריות בכדורי גלידה תוצרת בית (צירפתי כאן מתכון לגלידת וניל בדיוק עבור זה) ולהוסיף גם פירות מסוכרים ושברי עוגיות. אז מי רוצה ביס צונן ומתוק?
מחלצים את קוביות הגלידה מתבנית הקרחונים, נועצים קיסם או שיפוד במרכז, טובלים בשוקולד המומס ומניחים ללא השיפוד על מגש מצופה בנייר אפייה. בדרך זו מכינים את שאר הגלידוניות.
מוסיפים את תמצית הווניל והחלב המרוכז וממשיכים להקציף במהירות נמוכה, תוך שמירה על מרקם המוס התפוח. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הפירות המסוכרים והעוגיות המרוסקות ומבליעים היטב במסה. מעבירים לתבנית הכיכר בשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים מעל יריעת אלומיניום. סוגרים היטב ומכניסים למקפיא למשך מספר שעות או ללילה.