אצל הדודה והדוד? מתכונים מתוקים ומהירים לארוחת ראש השנה מצוינת

מתארחים לארוחת החג? רוצים לפנק את האורחים בעוד קינוח מתוק? לפניכם שלושה מתכונים מהירי הכנה שיעשו רושם ויסחטו מחמאות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
דובשניות
דובשניות | צילום: פסקל פרץ-רובין

בעוד כמה שעות תיערך ארוחת החג, ואתם בוודאי מוכנים לקראתה. לכן חשבתי שיהיה נכון להתמקד הפעם במתכונים מתוקים מהירי הכנה, המכילים דבש ותפוחים. מתכונים אשר אינם דורשים מיומנות מקצועית גבוהה וחומרי גלם מורכבים. כך שבין שאתם מוזמנים לארוחה ובין שאתם רוצים לפנק את האורחים בעוד קינוח מתוק, תמצאו כאן את המטעמים שיעשו רושם ויסחטו מחמאות.

ישנן כמובן עוגות הדבש הטהורות, שבהן נעשה שימוש בדבש איכותי ובכמות נאה המניבה עוגה זהובה ודחוסה. בנוסף, יש עוגה שמשלבת בין דבש לביצים מוקצפות והתוצאה דומה לעוגת תופין. יש שמכינים את עוגות הדבש על בסיס חמאה או מרגרינה או בגרסה הבריאותית - שמן ואפילו שמן קוקוס. זאת לצד שימוש בקמח לבן, קמח מלא או שילוב בין קמחים שונים. ואל תשכחו את שלל התוספות המפנקות שנוהגים להוסיף לעוגה: אגוזים, שקדים, צימוקים, תמרים או תפוחים. אלו מפתיעים ומקנים עסיסיות לעוגה. רק זכרו כי עוגות המועשרות בפירות חייבות להישמר במקרר.

בחרתי מרפרטואר המתכונים שלי מתכון לעוגת דבש פשוטה אך נהדרת, שמשלבת דבש וסילאן. אפשר לאפות אותה בתבנית אינגליש קייק או בכל תבנית מעוטרת או טבעתית שיש ברשותכם. בחרתי להכין אותה הפעם בגרסה להגשה אישית, ולשם כך השתמשתי בעטרות נייר לבנות, מהודרות ומעוצבות. אלו עטרות שרכשתי בחו"ל, אך אפשר למצוא גם בארץ עטרות יפהפיות למאפינס. אני ממליצה שתמיד תשמרו במזווה הפרטי מבחר עטרות נייר דקורטיביות בגדלים שונים, שאפשר לשלוף בכל הזדמנות.

מתכון נוסף הוא להכנת טארט תפוחים אישי ללא מאמץ. טארט מפתיע ולא רק בזכות מהירות ההכנה שלו, אלא משום שלהכנתו דרושים רק ארבעה מצרכים. משתמשים בבצק עלים מוכן חתוך לריבועים. אפשר לעצב אותו בצורת כיס, פרח, חובקן, או שאפשר להשאיר כריבוע שעוטף מלית. המילוי כולל ריבה, אבל אם רוצים להשקיע, משתמשים בקרם וניל. אם יש לכם בבית מרציפן, אפשר לשלב גם אותו במלית. בתום האפייה בזקו מעט אבקת סוכר והופ, יש הפתעה במינימום זמן הכנה ובמקסימום טעם.

המתכון השלישי שאותו בחרתי להציע לכם היום, רגע לפני החג, הוא להכנת דובשניות. אלו עוגיות שחומות, דחוסות ומתפקעות. ישנם שלל מתכונים וגרסאות להכנת דובשניות, כאן בחרתי בזו שלדעתי היא המוצלחת ביותר. היא קלה להכנה, כל מה שצריך הוא קערה, מטרף וחומרי גלם שיש בכל בית. מערבבים את כל החומרים בקערה אחת ושומרים במקרר כחמש דקות.

טארט תפוחים מהיר

תגיות:
מתכונים
/
ראש השנה
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף