כמות סועדים: 10
רמת הכנה: קלה ופשוטה להכנה

מרכיבים:
3 כוסות מים
1 וחצי כוס חלב
2 כפות סוכר
1 כוס קורנפלור + חצי כוס מים

לסירופ: 
1 ורבע כוס סוכר
חצי כוס מים
3 כפות מי ורדים
4 טיפות צבע מאכל אדום  

אופציות לתוספות: שברי פיסטוק טבעיים או מסוכרים, אגוזי מלך, בוטנים מסוכרים, קוקוס קלוי (25 גרם בערך) 

מלבי. כלי בישול והגשה מקולקציית WHITE GOLD של סולתם  (צילום: יחצ)
מלבי. כלי בישול והגשה מקולקציית WHITE GOLD של סולתם (צילום: יחצ)

אופן ההכנה:

1. למלבי: מכניסים את המים, החלב והסוכר לסיר, מחממים מעט (2 דקות) על אש גבוהה.
2. מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים, לכדי תערובת חלקה. אם התערובת סמיכה מידיי מוסיפים מעט מים (כף או שתיים לפי הצורך) עד ליצירת תערובת אחידה. 
3. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתוך הסיר עם החלב והסוכר, מערבבים עד להרתחה. מנמיכים את האש תוך כדי ערבוב עד הסמכה מלאה ומכבים את האש. 
4. יוצקים את התערובת המוכנה לכוסות, כלי הגשה או צלוחיות עמוקות, מצננים מעט ומכניסים למקרר למשך 3 עד 5 שעות לפחות. 
5. אופן ההכנה לסירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל החומרים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב, עד להסמכת הרוטב. מצננים, שומרים במקרר. 
6. להגשה: מוסיפים את התוספות לפי הטעם ומגישים. 

המתכון באדיבות מותג כלי הבישול והאפייה סולתם