עוגת שוקולד. העוגה האהובה עליי. העוגה הכי מושחתת, ועם זאת גם הכי הכי קלה להכנה. העוגה שאמא שלי הייתה מכינה בעיניים עצומות ולא משנה מה תמיד הייתה נטרפת. גם היום, כשאני שואלת את המשפחה שלי איזו עוגה להכין לסופ״ש התשובה שלהם פה אחד, היא עוגת שוקולד!
אז כדי שתהנו ממנה גם אתם, החלטתי לשתף אתכם במתכון הכי טעים, הכי מושחת והכי פשוט לעוגה המנצחת. אין ילד או מבוגר שלא יתאהב בה. וכשהיא בתוספת סוכריות - הפכתם אותה בקלות לעוגת יום הולדת שתשגע את האורחים.

המתכונים של אפרת: עוגת שוקולד (צילום: ליאל עזור)
המתכונים של אפרת: עוגת שוקולד (צילום: ליאל עזור)

מצרכים:
- כוס קמח תופח
- כוס סוכר
- כוס שוקולית
- 2 כפות קקאו איכותי
- 4 ביצים
- כוס שמן קנולה
- חצי מיכל שמנת מתוקה

לגנאש:
50 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
חצי מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור על 170 מעלות.
2. נשבור את הביצים לקערת המיקסר ונוסיף את הסוכר. 
3. נקציף עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. 
4. נחליף לוו גיטרה ונוסיף את השמן בהדרגה עד להטמעתו בתערובת. 
5. בקערה נפרדת נשים את הקמח, השוקולית ואבקת הקאאו ונערבב אותם.
6. נוסיף לקערת המיקסר כשליש מתערובת היבשים ונערבב להטמעה.
7. נעצור את המיקסר ונוסיף כמחצית מהשמנת המתוקה. 
8. נמשיך באופן הזה לסירוגין: שליש יבשים, מחצית השמנת שנותרה ושליש יבשים. 
9. כשהבלילה מאוחדת, נשמן תבנית ונעביר את הבלילה לתוכה. 
10. נאפה בתנור שחומם מראש עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש (בערך 40 דקות). 
טיפ: זהירות לא לפתוח את התנור! זה יכול לגרום לצניחתה של העוגה. 
11. כשהעוגה כמעט אפויה, נתחיל בהכנת הגנאש. 
12. נשים בקלחת או בקערה המתאימה למיקרו את השוקולד, החמאה והשמנת המתוקה. 
13. אם נכין בקלחת - נניח על אש נמוכה ונערבב עד המסה מלאה של המצרכים. 
14. אם בחרנו בקערה - נכניס למיקרו ונמיס בפולסים של 40 שניות ונערבב עד המסה מלאה.
15. נוציא את העוגה מהתנור ונחורר אותה בעזרת קיסם (לא חובה).
16. נשפוך את הגנאש החם על העוגה. אם נרצה נפזר סוכריות צבעוניות או קוקוס. 
17. נחתוך פרוסה מהעוגה ונתענג על כל ביס. 
בהצלחה!

@lielazur55

תגידו לי מה יותר טעים מעוגת שוקולד רותחת

♬ צליל מקורי - lielazur