כמה משמעות וכוח יש לריח. סיר הבישול הזה הוא בידיוק הדוגמה למאכל שברגע החזיר אותי אחורה בזמן. הניחוח שיצא מהתנור לצד החום שהוא פלט. הרגשתי לרגע שאמא שלי כאן בבית בישלה סיר טבית חמים ומנחם. המאכל הזה מזכיר לי חורף, מזכיר לי שבת חורפית. 
אז קבלו מתכון לטבית עיראקי של סבתא, אבל בגרסה המקוצרת של אמא. המאכל המסורתי שאין דומה לו. 

סיר טבית של אמא (צילום: ליאל עזור)
סיר טבית של אמא (צילום: ליאל עזור)

מרכיבים:
- 4 כרעיים של עוף מחולקים
- 4 כוסות אורז פרסי
- בצל לבן
- רסק עגבניות
- 2 עגבניות גדולות
- כפית מלח
- כפית בהרט
- כפית פלפל שחור
- 3/4 כפית הל טחון
- 5 כוסות מים

אופן ההכנה: 
1. נשטוף היטב את האורז ונשרה אותו במים חמים.
2. נקצוץ בבצל גדול ונטגן אותו עד להזהבה. 
3. נשטוף היטב את העופות במים חמים. 
4. נוסיף את העוף אל הסיר עם הבצל ונטגן אותו כ- 10-15 דקות. נסגור את הסיר. 
5. נוסיף את רסק העגבניות, נערבב ונמשיך בטיגון לעוד מספר דקות. 
6. נרסק את העגבניות, נוסיף לסיר ונערבב הכל. 
7. נוסיף אל הסיר מלח, בהרט, פלפל שחור והל טחון. 
8. נוסיף את האורז ונערבב. 
9. נוסיף 5 כוסות מים חמים ונערבב. 
10. נבשל על אש נמוכה כשעה וחצי. 
11. לאחר הבישול נעביר את הסיר עם המכסה לתנור שחומם מראש על 100-110 מעלות. 
12. נבשל בתנור מהלילה ועד הצהריים למחרת. 
בהצלחה!

@lielazur55

טבית עיראקי ב60 שניות.

♬ צליל מקורי - lielazur