מצרכים:
1 כוס קמח לבן, מעורבב עם ½ כוס קמח מחיטה מלאה. 
(ניתן להחליף לכל סוג קמח אחר: כוסמין, למשל, כל עוד כמות הקמח סה"כ תהיה כוס וחצי, כשאנו בוחרים את ההרכב הרצוי לנו)
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
2 ביצים
1 גביע אשל/ יוגורט - רצוי 4.5% שומן
ריבת תותים
אבקת סוכר להגשה - אופציונלי

אופן ההכנה:
1.
מערבבים בקערה את כל המצרכים לתערובת אחידה ללא גושים.
2. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
3. משמנים תבנית של מאפינס ומחלקים את הבלילה לחלקים שבתבנית. שימו לב כי לא צריך למלא את השקעים בצורה מלאה.
4. מניחים כפית ריבת תותים במרכזה של כל סופגניה.
5. אופים את הסופגניות בתנור חם במשך כ-20-30 דקות, עד שהסופגניות מקבלות צבע זהוב.
6. מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר. 
7. מפזרים אבקת סוכר לקישוט וטעם.

ערכים תזונתיים למנה (סופגנייה אחת)
קלוריות: 123 קק"ל
חלבון: 3.5 גר'
פחמימה: 23 גר'
שומן: 2.5 גר'