קל, פשוט ומהיר: כך תיערכו ביעילות לקראת ארוחת הצהריים

פסטה מקרוני עם נקניקיות: בחרתי להציע לכם להכין ארוחת צהריים בסיר אחד. גם טעים, גם משביע ובעיקר מאפשר לנו לקצר תהליכים במטבח

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פסטה עם נקניקיות
פסטה עם נקניקיות | צילום: פסקל פרץ-רובין

בחרתי להציע לכם להכין ארוחת צהריים בסיר אחד. גם טעים, גם משביע ובעיקר מאפשר לנו לקצר תהליכים במטבח. כמו שכולנו יודעים, כל ארוחה בדרך כלל מכילה מנת בשר, שאליה מצרפים ירקות ותוספת פחמימות. אלו האחרונות המתלוות לארוחה פושטות ולובשות צורה. התוספות הללו צריכות להתאים באופיין למנות העיקריות.

תפקידן העיקרי של הפחמימות הוא להשלים את מנת החלבון הנדרשת לגוף ולהעניק לסועדים תחושת שובע. הן יכולות להיות קטניות, דגנים ופסטות, שאפשר כמובן להכינם בדרך בסיסית ופשוטה בתוספת תיבול עדין, אבל באותה קלות ניתן ליצור מנות מפתיעות בשילובים מגוונים של ירקות ועשבי תיבול. לכל תוספת טכניקת בישול שונה, אולם חשוב מאוד להקפיד ככל האפשר על זמני הבישול כדי לא "לזכות" בתוצאה "סמרטוטית" ורכה מדי. בישול ארוך או קצר מדי יהפכו את התוספת הנפלאה שלנו ל"סתם" עוד מנה, וחבל.

1. מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מערבבים ומטגנים שתיים־שלוש דקות.

2. מוסיפים את השום הקצוץ או הכתוש, מערבבים ומוסיפים את קוביות העגבניות. מטגנים עוד מספר דקות ותוך כדי ערבוב מוסיפים את רסק העגבניות וכל התבלינים. יוצקים שתי כוסות מים ומערבבים.

3. מכסים, ועל להבה בינונית מביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות הנקניקיות, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.

4. מכסים ומביאים שוב לרתיחה. מוסיפים את הפסטה, מחכים כמה דקות עד שהפסטה תתרכך ותשקע בנוזלי הרוטב. מערבבים בזהירות ובמידת הצורך מוסיפים לסיר עוד מים עד לכיסוי הפסטה וקצת יותר. רצוי לעשות "בייביסיטר" לתבשיל. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד מים או לחזק את התבלינים בהתאם לטעמכם.

תגיות:
פסטה
/
נקניק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף