המטבח מתחיל לחזור לשגרה עם ארוחות מסודרות והכנת כריכים לילדים, כל אחד לפי טעמו וסגנונו. ואין כמו סיר מנחם - סיר קציצות או תבשילים מעניינים כדי לספק אנרגיה לכל המשפחה לארוחת צהריים.

"חיפשתי דרך לעשות את זה מהר": הסיפור של אסף גרניט שעוד לא שמעתם
הקולינריה המקומית על המפה: ההישג העצום של המסעדות הישראליות

ובין כל הטוב הזה, תודו שיש חן בהכנת ארוחות בסיר אחד, שביחד עם תוספת הופך לארוחה משביעה ומזינה בצהריים או בערב. בחרתי להציע לכם להכין תבשיל עוף/בקר ברוטב קארי, מנה מיוחדת שאינה דורשת זמן הכנה ארוך מאוד, שאני בטוחה שתתקבל באהבה על ידי כל בני המשפחה, כולל הילדים. כדי להוסיף עניין וטעם עבור הילדים אפשר להוסיף כף חמאת בוטנים שמעשירה את טעם הקארי.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ רובין

תבשיל עוף/בקר ברוטב קארי
החומרים ל־6 מנות

  • 4 כפות שמן זית
  • 500 גרם קוביות חזה עוף או בשר בקר
  • עוד 1־2 כף שמן זית במידת הצורך
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות דקות או  לקוביות
  • 1 עגבנייה קלופה וחתוכה לשמיניות
  • 2 כפות מחית קארי אדום
  • 6 שיני שום כתושות או פרוסות
  • 1 כפית זרעי כוסברה – לרסק קלות במכתש ובעלי.
  • 1 כפית פלפלת חריפה או פלפל חריף קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2־3 עלי קארי
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  • 500 מ"ל קרם קוקוס (נוזל)
  • 1/2 צרור כוסברה טרייה קצוצה – רק עלים

אופן ההכנה:

יוצקים את שמן הזית לסיר רחב ומחממים היטב, מוסיפים את קוביות חזה העוף או הבשר ומטגנים אותן היטב מכל הצדים עד להשחמה קלה ומוציאים אל קערה ושומרים בצד.

קארי בסיר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
קארי בסיר (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אל אותו הסיר מוסיפים במידת הצורך עוד מעט שמן זית, מחממים היטב ומוסיפים את רצועות/קוביות הבצלים מטגנים עד להזהבה אחידה. מוסיפים את שמיניות העגבנייה, מערבבים, מטגנים קלות ומוסיפים את מחית הקארי, השום הכתוש או הפרוס, זרעי כוסברה, פלפלת חריפה או פלפל חריף, הג'ינג'ר, רוטב הסויה ועלי הקארי, מערבבים ומבשלים כחמש דקות.

מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים חזרה לסיר את קוביות העוף או הבשר, מערבבים ומוסיפים את נוזלי קרם הקוקוס, וחצי מכמות הכוסברה הטרייה, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ־20 דקות. מגישים חם ומפזרים מעל כוסברה טרייה. את התבשיל רצוי להגיש לצד גרגירי אורז לבן מבושלים.

טיפסקל

את התבשיל ניתן להכין עם בשר. במקרה זה זמן הבישול ארוך יותר. את הירקות ואת הבשר אפשר לחתוך לכל צורה שאתם אוהבים. זה כמובן אינו משפיע על הטעם, אך כן משפיע על מרקם ונראות התבשיל.

אפשר להוסיף מעט חמאת בוטנים לתבשיל. אם מגישים לבוגרים אפשר לפזר גם בוטנים קצוצים מעל, לצד כוסברה קצוצה (שימו לב - לא לילדים).