אימאל'ה איזה ממולא: העוף שיגנוב את ההצגה בארוחת החג

השפית לימור לניאדו תירוש הביאה מתכון לעוף ממולא בחיטה, דלעת ופיסטוקים, ויש גם טיפ להכפלת מתכונים ומתכון לסלט של אביעד. האזינו לשיחה במלאה ב-eco 99fm

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עוף ממולא בחיטה
עוף ממולא בחיטה | צילום: לימור לניאדו תירוש

לצורך הכנת המילוי מבשלים את החיטה, כמו פסטה, בתוך סיר מלא מים רותחים, במשך 20 דקות ומצננים. מוסיפים את קוביות הדלעת, בצלים מוזהבים מראש ופיסטוקים קצוצים. ממלאים את חלל העוף השלם במעט חיטה סוגרים את הרגליים עם חוט בישול או חוט תפירה. מניחים את העוף בסיר ואת שאר החיטה מניחים מסביב לו. אופים בתנור כשהוא מכוסה היטב.

בחלק מהמקומות שבהם מוכרים בשר, יש עופות גדולים מאוד. יש להיזהר, עוף גדול הוא עוף לא טוב, הוא שומני והמרקם של הבשר הוא גומי לא לעיס. עוף במשקל 1.5-1.7 ק"ג זה עוף מושלם, לא לעבור את המשקל הזה. כל העופות מעל שני קילו מיועדים למרק, כי אנחנו צריכים את השומן.

למי שמעוניין במנה נטולת גלוטן ניתן להחליף את החיטה באורז.

בערב החג השולחנות ארוכים, 20 אנשים ויותר. יש צורך להכפיל את המתכון. טיפ קטן: לא מכפילים את כל המרכיבים במתכון פי 2 או  פי 3. הכפלת מתכונים צריכה לקחת בחשבון שזמן האידוי של נוזלים בתוך הסיר לא משתנה. דוגמה להמחשה: דמיינו סיר מרק שיש בו 6 מנות ואתם מכינים 12 מנות. אם הכפלתם את כמות המים מ-4 ל-8 כוסות, המרק ייצא דליל משמעותית מפני שאותה כמות של מים מתאדה גם ב-4 כוסות וגם ב-8 כוסות. זו תהיה טעות לשים יותר זמן על האש, יש להקטין את כמות הנוזלים.

אביעד המליץ להוסיף לצד המנה את "סלט הסוסים" שלו על מנת ליצור איזון בארוחה: "זה רק עשבים, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, רוקט וצנוניות. הכל קרוע גס עם הידיים, עם הרבה לימון, שמן זית ומלח".

תגיות:
מתכונים
/
ממולאים
/
eco99
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף