כיאה לחנוכה: מתכון לסיגרים מטוגנים ממולאים בקוקוס ושקדים

כל מטבח מתהדר במעדן המטוגן המיוחד שלו, בין אם מדובר בשמן עמוק ובין אם בשמן רדוד. מתוק, מלוח, הכל עומד להיות מטוגן וחמים, אז בבקשה אף מילה על קלוריות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סיגרים במילוי קוקוס ושקדים
סיגרים במילוי קוקוס ושקדים | צילום: פסקל פרץ-רובין

1 כוס שמן

1 כוס מים או מי סודה

1 שקית סוכר וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

½2־3 כוסות קמח מנופה

1/2 כוס קמח מעורבב עם שקית אבקת אפייה

½ קילו סוכר

1 כוס מים

כפית תמצית וניל

מיץ מלימון שלם

2 טיפות תמצית מזהר (תפרחת הדרים)

3/4 כוס שקדים טחונים דק דק

3/4 כוס אגוזי מלך גרוסים

3/4 כוס קוקוס

2 טיפות תמצית שקדים

1/2 כוס אבקת סוכר

1 חלבון ביצה

שמן לטיגון עמוק

1 כוס פתיתי קוקוס

5. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד שיזהיבו. מוציאים ומניחים על מגבות נייר סופג. מצננים ומבשלים בסירופ סוכר על להבה נמוכה במשך דקה־שתיים. לסיום מגלגלים בקוקוס, או טובלים את שני הקצוות בפתיתי הקוקוס.

רוצים לקצר את זמן ההכנה? השתמשו בעלי פילו או בעלי סיגר להכנת הסיגרים המתוקים. המרקם המתקבל שונה והוא יותר דק ופריך. אם רוצים לחסוך בטיגון, אפשר לסדר את הסיגרים ברווחים בתבנית תנור ולאפות במשך כ־20 דקות עד קבלת גוון זהוב יפה.

תגיות:
שמן
/
סיגרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף