מרק אפונה: מתכון למרק עשיר חגיגי ומשביע

הזיכרונות הנעימים מהמרק היומי המהביל של אמי ז"ל הביאו אותי להעמיד סירים גדולים על הכיריים, בכל עונות השנה, עם נוזל צבעוני ועשיר שמתאים גם לילדים סרבני ירקות

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מרק אפונה ובצקניות
מרק אפונה ובצקניות | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

"הפתעות" הוא השם שאנחנו, הילדים, נתנו לכל אותן תוספות שהיו מוסתרות בנוזל המרק הצבעוני. פעם הוא היה ירוק, פעם זהבהב ופעם אדמדם, ולפעמים צפו בו ירקות, קטניות או שילובים מעניינים של כופתאות ובצקניות.

כיום, קיץ או חורף, אני מקפידה להכין מרקים לילדיי. הסיר שאני מניחה על הכיריים לעולם לא יהיה קטן או בינוני, אלא סיר ענק וגבוה, כזה המאפשר לקטנים לעמוד על קצות האצבעות ולנסות להציץ לתוכו (בזהירות!), בדיוק כפי שאני עשיתי בילדותי. המרקים משתנים לפי מצב הרוח, מזג האוויר והירקות במקרר, והתוספות שאיתן אני מעשירה את המרק נבחרות לפי טעם בני הבית.

רעיון אחד נפלא שכדאי לאמץ, בעיקר עם ילדים סרבני ירקות, הוא לרסק את המרק במעבד מזון, ולא לספר להם מה יש בפנים. כך הם ייהנו מהמרק ויזכו בירקות.

כשאני מסבירה כיצד יש להכין מרק, אני מתחילה תמיד בכלל חשוב אחד: כדי ליהנות ממרק מוצלח וטעים חייבים להקפיד על חומרי הגלם, שיהיו איכותיים וטריים. רצוי להשתמש במנות עוף או בשר כדי להעשיר את המרק, אך אין שום פסול באבקת מרק (רצוי ללא מונוסודיום גלוטמט), אם כי חשוב להשתמש בכמויות קטנות.

החומרים (ל־6־8 מנות)

לבצקניות

אופן ההכנה

1. מחממים שמן בסיר רחב וגבוה. מוסיפים חמאה או מרגרינה ומערבבים. מוסיפים בצל ומאדים במשך כמה דקות. מוסיפים אפונה, תפוח אדמה, גזר וכוסברה, מערבבים ומאדים כדקה. מוסיפים קמח, כורכום, אבקת מרק, מלח ופלפל. מערבבים ויוצקים מעל מים, תוך כדי בחישה. מכסים ומבשלים כ־30 דקות. מערבבים ומנמיכים את הלהבה, ומבשלים עוד 50 דקות. בוחשים מדי פעם. מרסקים את המרק במעבד מזון למחית אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.

2. לבצקניות: מערבבים את כל חומרי הבצקניות. נוטלים מהבלילה בכפית ומטילים לתוך המרק החם, עד תום הבלילה. מערבבים ומבשלים בסיר מכוסה כעשר דקות.

מרק אפונה סמיך. צילום: פסקל פרץ-רובין
מרק אפונה סמיך. צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף