התיירים, שבימים כתיקונם הם כמעט 30% מהסועדים, נעלמו ראשונים, ואז הגיע הסגר. השניים מפוכחים ומבינים שהחזרה לשגרה, גם כאשר תגיע, תהיה הדרגתית ומתונה, בעוד ההוצאות שלהם, על שכר דירה למשל, לא "ידורגו" בהתאם. לכן היה מרגש לראות כיצד הם שוכחים לרגע מצרותיהם, שאינן אלא צרות של ענף שלם, ומתכנסים כדי לעזור לי לחשוב על מנות חגיגיות לפסח, המבוססות על ליקוט.
למה ליקוט? כי האביב מביא עמו לבלוב ופריחה. חמציצים וחוביזות פורחים בגינות בלב הכרך הסואן, פרחי חרדל וחרצית מכסים את הגבעות, ובקרבת הים אפשר למצוא אפילו צמח בר המכונה "חסת קרח". למה דווקא בן גל ויוספי? כי על המטבח שלהם שורה רוח חומרי הגלם המקומיים והעונתיים במשך כל ימות השנה, והם מפגישים בין ביסטרו יין - אולי החוויה הכי צרפתית בעולם - לשדה ולניר הישראליים כל כך. נגביה לרגע אחד כוס של יין ישראלי לכבוד הימים שעוד נכונו לנו, ונבקש, כמאמר השיר - שעוד יהיו נכונים, ויאללה, למטבח!
במחבת גדולה או בווק מטגנים בצל עם מעט שמן זית, עד להזהבה, ומניחים בצד. באותה המחבת מטגנים את הבשר על אש גבוהה בשומן של עצמו, כדי שייצרב מעט, וממליחים. מוסיפים את עלי החוביזה, האורז המוכן והתבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהכל חם (כ־3־5 דקות). מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל פרחי חמציץ.