גרגירי הפלא: מתכון לעוגת פרג מצופת שוקולד בטעם שגם ילדים אוהבים

בדומה להרבה מאכלים (או אנשים), או שאוהבים אותם או ששונאים אותם. אני מאלה שאוהבים ונותנים לזרעי הפרג את הבמה, כמו במתכון הזה, שיוצר מאפה מפתיע וממכר

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת פרג ושוקולד
עוגת פרג ושוקולד | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגות ומאפים עם פרג, או שאוהבים או ששונאים, אך מי שלומד לאהוב אותם פשוט מתמכר לטעם הנפלא. באופן אישי אני מעדיפה את העוגה כפי שהיא או בזוקה באבקת סוכר, אך כשילדיי היו קטנים וניסיתי לחבב עליהם את העוגה הנהדרת הזו, החלטתי לצפות אותה בציפוי שוקולד אשר הפך את העוגה באמת למשהו אחר. הציפוי השוקולדי השתלב עם המרקם הפלאפי והרך של העוגה, עד שהילדים פשוט הופתעו מטעם הפרג והתמכרו.

הקפידו לבדוק את תאריך התפוגה בקניית פרג טחון. רצוי לאחסן את הפרג במקום קריר ויבש השומר על איכותו - מקרר או מקפיא. אם רוצים למתן מעט את מרירות הפרג האופיינית, מוהלים אותו בחלב ומתבלים אותו עם מעט גרירת קליפת לימון. הדרך הטובה ביותר להמתיק מליות פרג היא לשלב דבש או סוכר חום כהה עם הגרגירים.

מערבבים בקערה את התפוחים המעוכים עם החלמונים, הפרג, החמאה, האגוזים והקורנפלור. מקפלים את הקצף לתערובת, ומוסיפים בהדרגה את הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ומשטחים. אופים במשך כשעה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מצננים.

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
/
פרג
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף