בדרך כלל המחשבה על לביבות מיד זורקת אותנו לחג חנוכה, אך תאמינו לי שהן נפלאות, טעימות ומפנקות גם באמצע השבוע, בארוחת ערב קלילה. מדובר במאכל פשוט ומהיר להכנה שנעשה במינימום מרכיבים בסיסיים. תמיד זה יהיה ירק מגורר, אליו מוסיפים תוספות מעניינות, תבלינים, מייצבים, ואז ניגשים למלאכה היחידה המורכבת באמת: הטיגון. הטיגון חייב להיות נכון ומדויק, היות שהוא שעושה את ההבדל בין לביבה שחומה, זהבהבה, קריספית ונימוחה, לזו הכהה, על סף חריכה, ספוגה בשמן וסמרטוטית.
לא חשוב באיזה ירק (קישואים, תירס, גזר וכדומה) משתמשים, אחרי שמגררים אותו במגררת, חשוב לסנן ולסחוט היטב מהנוזלים. ניתן להוסיף לעיסת הירקות בצל מטוגן, גבינות רכות או קשות, טופו, טונה בשמן, עשבי תיבול, תבלינים ועוד. לא חייבים לטגן, אפשר לרסס את הלביבות בתרסיס שמן, לסדר ברווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום בינוני עד להשחמה והתייצבות במשך 30־25 דקות. שילובי הירקות בלביבות הם רבים, ומומלץ להגישן לצד כף אחת או שתיים של שמנת, גבינות רכות וסלט.
2. מעצבים בכפות הידיים לביבות בקוטר של 4־3 ס"מ. מחממים שמן על מחבת, מניחים את הלביבות בשמן החם, מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מגישים חם.