בימים הללו של לפני חג השבועות חשבתי שיהיה נחמד להכין לחמניות שבתוכן נטמון הפתעה בדמות מלית גבינות מפנקת ונמסה בפה. אליה נוסיף תבלינים ועשבי תיבול. אפשר גם לחשוב על שילובים אחרים ולהיות יצירתיים, כדי בכל זאת להכניס למאכל שכולם אוהבים גם טעמים שבנפרד מהמאפה הילדים בדרך כלל לא מנסים אפילו לטעום, וכך לחשוף אותם לדברים חדשים. הפעם בחרתי בלחמניות שמבוססות על בצק שמרים מאוד בסיסי וקל להכנה, שאינו דורש מיומנות מקצועית. די בקערה, קמח, שמרים, שמן ומים, לישה נמרצת והתפחה.
במקביל מכינים מלית מכל מה שאוהבים. אפשר להחליף את הגבינות המוצעות כאן בגבינות אחרות האהובות על בני המשפחה ולשלב גם ירקות קלויים.
החומרים (לכ־30־25 לחמניות):
לבצק:
למלית:
להברשה:
לבזיקה:
1. שמים בקערה רחבה את הקמח, ומוסיפים את השמרים, הסוכר, החמאה, השמן והביצה, מפזרים סביב את המלח ולשים תוך הוספת המים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומניחים לו לתפוח עד שיכפיל את נפחו. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
2. מחלקים את הבצק ל־24 חלקים שווים ויוצרים כדורים. משטחים בכף היד כדור בצק, מניחים במרכז הבצק כפית מלית וסוגרים את הבצק על המלית, או שיוצרים גומה במרכז כדור הבצק ולתוכה מכניסים כפית מהמלית או יותר, לפי הקוטר של כדור הבצק. סוגרים היטב ומעצבים ככדור. מניחים ברווחים בתבנית אפייה משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה.
3. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם השמן ובוזקים גרגירי שומשום על הלחמניות.
4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות כ־40 דקות. מגישים חם.