בשביל החלב לשבועות: מאפי פסטה וגבינה מהירי הכנה

שכחתם שהיום בערב חוגגים את שבועות? הוזמנתם לארוחת חג ואתם לא רוצים להסתפק בהכנת סלט? נסו את אחד משלושת המתכונים. ואם יישאר לכם זמן, יש גם מתכון לעוגת גבינה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
מאפה פנה גבינות, ברוקולי ואפונה
מאפה פנה גבינות, ברוקולי ואפונה | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

לפשטידות פסטה אין יחסי ציבור טובים. הן בדרך כלל משתלבות בארוחות הערב במהלך השבוע, ומיועדות בעיקר לילדים. אבל פעמים רבות אפשר לתת באמצעותן ביטוי לצד היצירתי שלנו, על ידי שילובים מקוריים, חיבור בין טעמים ועבודה עם מרקמים.

העבודה מתחילה עם בחירת סוג הפסטה שיהווה את הבסיס לפשטידה, אחר כך בוחרים את הגבינות, תוך תשומת לב למוצרים שבדרך כלל לא נמצאים במקרר הביתי שלכם. בהמשך מקדישים זמן לתוספות, בין שזה ירק או עשבי תיבול. לקבלת מראה מיוחד אפשר להבריש את הפשטידה בביצה טרופה או לפזר מעל המאפה פירורי לחם, פאנקו או גבינה קשה מגוררת ואז לשלוח לאפייה. הצצה דרך דלת התנור חושפת בפנינו את המאפה שמשחים לאִטו ומקבל גוון מהודר, כאילו מרמז על הטעם המושלם שאותו אנו עומדים לגלות.

וזה לא רק הקסם שהופך בלילה לא ממש מושכת למאכל מושלם. לא פחות חשוב בהכנת מאפה פסטה הוא הקלות ומהירות ההכנה, מה שמאפשר לכם להכין את המאפים ממש ברגע זה, אם במקרה שכחתם שהיום בערב חוגגים את חג השבועות.

כדי להעשיר את שולחן החג שלכם בחרתי להציע לכם שלושה מתכונים. הראשון הוא מאפה פנה גבינות, ברוקולי ואפונה. ברגע שפורסים את המאפה נחשף מראה של צינורות פסטה חלולים עטופים בכל טוב. המתכון השני הוא למאפה שקורץ לילדים. עשיתי שימוש ברוטב עגבניות מתובל בבזיליקום ובאורגנו והוספתי לו גבינות ופסטה. בחרתי לאפות את התערובת בקוקוטים אישיים - בדרך זו הצעירים מקבלים פסטה־פיצה בקערה אישית וחיננית.

את המתכון השלישי כיוונתי לכל אלו שמקפידים על כמויות הפסטה והגבינות שהם אוכלים, גם בחג. הכנתי מאפה פסטה שטוח מרצועות דקיקות של פסטה בתוספת לבבות ארטישוק, גבינה ויוגורט. זהו מאפה מוקרם ומרוכך בתנור, ובעת ההגשה נוטלים כמות קטנה ממנו. כך לא מפריזים בקלוריות וחוגגים את החג בטעמים נפלאים.

אם נשאר לכם זמן, אתם יכולים להתחיל היום בהכנה של עוגת גבינה עם תותים ומרנג של הבלוגרית חן שוקרון ולסיים את הכנתה מחר. כך תוכלו להמשיך ליהנות ממטעמי החג גם בימים הבאים. חג שמח!

החומרים (לכלי הגשה אובלי או 2 תבניות כיכר):

אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים את השמנת עם הסולת, קליפת הלימון המגוררת והשום. מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מוסיפים את התרד, האפונה, התימין או המרווה, ומבשלים מספר דקות עד לריכוך חלקי של התרד והאפונה. מעבירים לקערה גדולה ומצננים קלות.

מוסיפים את הפסטה המבושלת, הקוטג', המוצרלה, הגבינה הבולגרית והפרמזן. משאירים בצד חופן של פרמזן לפיזור מעל הפשטידה. מוסיפים את הביצים הטרופות ומבליעים הכל יחד לקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

משמנים תבנית תנור בשמן זית או חמאה. מעבירים לתוכה את תערובת הפסטה והגבינות. משטחים היטב. מפזרים מעל את גבינת הפרמזן ששמרנו בצד. בתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (180־190 מעלות) אופים במשך 40־45 דקות, או עד להתייצבות הפשטידה ולהשחמה אחידה.

ארוחת שבועות
ארוחת שבועות | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (ל־8־6 קוקוטים אישיים או תבנית חסינת אש בגודל בינוני):

אופן ההכנה:

הכנת הרוטב: מחממים שמן זית בקלחת בינונית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גון חום־זהבהב. מוסיפים את השום הכתוש, רסק העגבניות והמים. מערבבים ומוסיפים סוכר, מלח, פלפל, בזיליקום (או אורגנו). בוחשים ובמידת הצורך מוסיפים עוד ¼ כוס מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 2־3 דקות, מורידים מהאש ומצננים.

מניחים בקערה נפרדת את הפסטה והגבינות. מוסיפים את הביצים ומתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ואורגנו. מוסיפים את הרוטב ומערבבים יחד לתערובת הומוגנית.

משמנים את התבניות האישיות ומחלקים את התערובת בקוקוטים. בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך כ־40 דקות עד להשחמה והתייצבות הפשטידות. מעטרים במעט בזיליקום קצוץ וגבינה מגוררת ומגישים חם.

פשטידת פסטה וגבינות בטעם פיצה
פשטידת פסטה וגבינות בטעם פיצה | צילום: פסקל פרץ-רובין

קבלו עוד מתכון מצוין לעוגת גבינה חגיגית ומיוחדת, באדיבות הבלוגרית חן שוקרון.

אופן ההכנה:

לבסיס: מרפדים תבנית בנייר אפייה. עוטפים את התבנית בחלקה החיצוני בשכבה כפולה של רדיד אלומיניום. מחממים תנור ל–160 מעלות, שמים במרכז התנור תבנית גדולה וחצי עמוקה. מערבבים היטב את הביסקוויטים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס התבנית ושומרים בקירור.

למלית הגבינה: בקערה טורפים את הגבינות עם הסוכר וקליפת הלימון. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עד להטמעה. מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון, וטורפים היטב לבלילה אחידה וחלקה. יוצקים בזהירות את הבלילה על גבי הבסיס המצונן. מניחים את התבנית העגולה בתוך התבנית שבתנור, יוצקים לתבנית התנור הגדולה מים רותחים. סוגרים את דלת התנור בזריזות ואופים כ־80 דקות עד שפני העוגה משחימים קלות והיא תפוחה מעט. מכבים את התנור, פותחים את הדלת לחריץ דק (אפשר להניח כף עץ שתמנע סגירה של הדלת). מצננים כשעה בתנור. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ללילה שלם.

מחית התותים: בסיר בינוני מניחים את התותים ו־⅓ כוס סוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־5 דקות עד שהתותים רכים מאוד ומתפרקים בקלות. טוחנים בבלנדר מוט ומעבירים דרך מסננת דקה. מחזירים לסיר, מוסיפים 2 כפות סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור בשתי כפיות מים. מעבירים בזרם דק לסיר, תוך כדי טריפה. מבשלים תוך כדי טריפה עד לבעבוע. מסירים מהלהבה, מסננים שוב ושומרים בכלי אטום.

הרכבת העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת או כלי הגשה. מצפים את חלקה העליון במחית תותים ומאפשרים לה לטפטף על הדפנות. מוסיפים את נשיקות המרנג, התותים וחצאי התותים. מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה ומזלפים נשיקות קטנות מעל העוגה. מאפשרים למרנג להתרכך מעט (חצי שעה־שעה בקירור) ומגישים.

עוגת איטון מס
עוגת איטון מס | צילום: חן שוקרון

החומרים (לתבנית בגודל בינוני):

אופן ההכנה:

מסדרים את הפסטה ברווחים בתבנית תנור בינונית. ברווחים מניחים את לבבות הארטישוק והאפונה. בקערה נפרדת יוצקים את היוגורט, מוסיפים את גבינת הפטה המגוררת, החלב והקוטג', מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומוסיפים את הפטרוזיליה. יוצקים את הרוטב בתבנית, משטחים ומפזרים מעל את הפרמזן המגורר. בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך 30־40 דקות. מגישים חם.

מאפה פסטה עם לבבות ארטישוק וגבינה
מאפה פסטה עם לבבות ארטישוק וגבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
במטבח עם פסקל
/
שבועות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף