העיקר הבריאות: מתכונים להכנת חטיפי אנרגיה טעימים ובריאים

הם אמנם נקראים "חטיפי בריאות", אבל לא תמיד הם כאלה בסופו של דבר. בעזרת המתכונים הקלים שלפניכם תוכלו להכין אותם בעצמכם בבית, בגרסה בריאה ומזינה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
חטיף גרנולה
חטיף גרנולה | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

מי שמכיר אותי, יודע שאני מעדיפה להכין גם מאכלים שאפשר לקנות, מוצרים שארוזים ומוכנים על המדפים. אף על פי שהם מביטים אליי דרך עטיפה מרשרשת ומושכת, אני בוחרת להתעלם מהם, להיכנס למטבח ולצאת משם עם מאכלים דומים, רק יותר בריאים ונכונים עבורנו.

למשל חטיפי אנרגיה. לא פעם כאשר אנו ממהרים לעבודה ולמסגרות השונות אנו מצטיידים בחטיפים שמבטיחים להעלות את רמת האנרגיה בגופנו. בשנים האחרונות הם נמצאים בכל החנויות, הקיוסקים והמרכולים. הם נמכרים בטעמים ובגדלים שונים. יש בהם אגוזים או פירות מיובשים, חלקם מצופים שוקולד, אחרים מעידים על עצמם שהם טבעוניים.

על כל מארז חטיפים כזה מתנוססת המילה "בריא". אבל אנחנו חייבים לקרוא היטב את האותיות הקטנות ולבדוק אם החטיף שאותו בחרנו אכן מתאים להגדרה או שהוא מיועד להשביע ולהעניק לנו קלוריות כשל ארוחה.

ואני, במקום לקנות מוצרים מעובדים, מעדיפה להכין חטיפי אנרגיה בבית. לא תאמינו עד כמה זה קל ופשוט. אני משתמשת בחומרים טובים כמו קוואקר, דבש וסוגים שונים של אגוזים ויכולה לשלוט בכמויות של החומרים ובממתיקים.

מתחילים בקלייה של חומרי הגלם (כמו אגוזים או שומשום) ממשיכים בהוספת פינוקים, מערבבים, מתבלים, שוב מערבבים, מעבירים לתבנית, אופים וחותכים. זה באמת כל הסיפור. כל אחד ואחת יכולים להכין חטיפי אנרגיה בריאים וטעימים בבית, בעזרת המתכונים שמופיעים כאן.

בחרתי להציג לכם שלושה מתכונים, אתם מוזמנים לערוך בהם שינויים כראות עיניכם. למשל להחליף חלק מהאגוזים שמופיעים במתכון באגוזים מסוגים שונים, להחליף את החמאה בשמן קוקוס, להשתמש בדבש, אגבה או סילאן במקום בסוכר, להוסיף חמוציות, זרעי צ'יה, גוג'י ברי, פרג, שוקולד מריר ועוד.

חטיף שומשום ללא אפייה. צילום: פסקל פרץ-רובין
חטיף שומשום ללא אפייה. צילום: פסקל פרץ-רובין

מניחים בקלחת את ממרח התמרים או התמרים החתוכים, הטחינה, חמאת הקקאו, המייפל, הדבש, המלח וחמאת הבוטנים. מניחים על להבה בינונית־נמוכה ומערבבים. מבשלים כ־10 דקות עד להמסה אחידה.

חטיף האנרגיה שלי. צילום: פסקל פרץ-רובין
חטיף האנרגיה שלי. צילום: פסקל פרץ-רובין

שמים בקלחת את החמאה, הטחינה, המים, הדבש או הסילאן, הסוכר, תמצית הווניל, המלח, הזנגביל והקינמון. מחממים מעל להבה בינונית־גבוהה במשך מספר דקות עד שהחמאה נמסה.

מערבבים שתי דקות נוספות, מכבים את הלהבה ויוצקים לקערת שיבולת השועל והאגוזים. מערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים לקערה את החמוציות והצימוקים ומערבבים.

מעבירים את התערובת עם נייר האפייה לרשת ומשהים לצינון כשעה. מעבירים למשטח עבודה וחותכים בעזרת סכין משוננת ריבועים קטנים או בינוניים או מלבנים ברוחב 3 ס"מ ורוחב 12 ס"מ. מעבירים לכלי שניתן לסגור אותו הרמטית.

חטיף גרנולה. צילום: פסקל פרץ-רובין
חטיף גרנולה. צילום: פסקל פרץ-רובין

מניחים בקלחת את הדבש או האגבה, מוסיפים את הסוכר והחמאה וממיסים על להבה נמוכה. מערבבים ומבשלים עד להמסה אחידה. יוצקים את הסירופ על החומרים היבשים ומערבבים עד שהכל מצופה בשכבה עדינה. מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים ומהדקים היטב אל התבנית.

בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך 25־30 דקות, עד שהחטיפים משחימים קלות. מניחים להם להצטנן בתוך התבנית.

מניחים את השוקולד בקערית זכוכית, מוסיפים את השמן וממיסים במיקרוגל במספר פולסים עד להמסה אחידה. יוצקים את השוקולד על פני משטח הגרנולה ומחליקים הכל לשכבה אחידה דקה וחלקה. מצננים היטב. מחלצים את משטח הגרנולה המצופה מהתבנית, נעזרים בשולי נייר האפייה. מניחים על קרש חיתוך ומצננים עוד חמש דקות. חותכים את החטיפים לגודל הרצוי, ריבועים או פסים.

תגיות:
קינוחים
/
מתכונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף