אף על פי שאני אוהבת את המטבח ומחפשת הזדמנויות שונות במהלך השבוע להכין משהו חדש ומקורי, אני יודעת שלא כולם משתגעים על בישול ואפייה. יש מי שממעטים להיכנס למטבח ועושים זאת רק בסופי שבוע, אם בכלל. הם מעדיפים לאכול בחוץ או להזמין, ואת ארוחת החג הם יעדיפו לעשות אצל בני המשפחה כדי לא להתחייב להכנת ארוחה מושקעת.
אני רק יכולה לחשוב מה עובר על מי שלא אוהב את מלאכת הבישול והאפייה כשהוא חש שישראל הפכה למעצמת אוכל. אינסטגרם שופעת תמונות של מאכלים שהוכנו בגאווה, כמעט בכל ערוץ טלוויזיה משודרות תוכניות בישול מסוגננות ומושקעות, ושלל ספרים, מגזינים קולינריים ומדורי אוכל בעיתונים נותנים את התחושה שאין איש בישראל שלא מבלה את מרבית יומו במטבח, מבשל, אופה ונהנה.
למען אלו שלא מוצאים במטבח עניין אני מקדישה את המדור שלי היום. הקפדתי לבחור מנות עיקריות שהן קלות ומהירות הכנה. כאלו שלא צריך עבורן מיומנות מקצועית מיוחדת או טכניקות הכנה מורכבות. מספיק לעקוב אחר ההסברים ולהתקדם שלב אחר שלב עד לקבלת התוצאה הרצויה, שהיא רבת רושם ומלאת טעם.
השארתי לכם את האפשרות לבחור את התוספות למנה העיקרית, ובכל זאת מצאתי לנכון להמליץ לכם על סלט טעים במיוחד המככב במטבחי: סלט משני סוגי חסה, תרד, מלפפונים, אגוזי קשיו, עגבניות שרי ורימונים או חמוציות. כל הטוב הזה מניב סלט לא שגרתי, שאפשר להגיש אותו לצד כל אחת מהמנות העיקריות המככבות פה.
אתם מוזמנים להתגבר על הרתיעה, להיכנס למטבח, להכין בקלי קלות את אחת המנות שמובאות במדור ואולי לאחר שתגלו איך בלי מאמץ יוצאות תוצאות נפלאות - תלמדו לחבב את מלאכת הבישול.
אופים כ־40 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום, ופורסים למנות.
מחממים בסיר נפרד רחב וגדול את השמן, מוסיפים את הבצל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את השום והסויה, מערבבים ומוסיפים את הבשר כולל הנוזלים שבהם הוא בושל. מערבבים ומוסיפים כוס מים, כך שהמים יכסו היטב את הבשר.
שוטפים היטב את השזיפים והמשמשים, ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים, מכסים ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את אבקת המרק, הציפורן והקינמון, ומערבבים היטב. ממשיכים לבשל בסיר מכוסה על להבה נמוכה מאוד כ־30 דקות ומגישים חם לצד תוספת של אורז לבן או קוסקוס.
מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 מעלות). מסדרים סביב העוף את קוביות האננס, מערבבים קלות, ומכסים את הכלי בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום. אופים 50 דקות. מסירים את נייר האפייה ורדיד האלומיניום, ואופים עוד 20־15 דקות, עד שהעוף שחום היטב. מגישים לצד כל תוספת אהובה כמו: פתיתים, עדשים או אורז.