היום מצוין ברחבי העולם יום השטרודל הבינלאומי. לא תחגגו?

ההונגרים והטורקים ניסו לנכס לעצמם את המצאת השטרודל הראשון, אך האוסטרים הם אלה שסיפקו לכך הוכחה ממשית ובספרייה הלאומית שבווינה אפילו נמצא מתכון משנת 1696

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שטרודל תפוחים וקינמון של רולדין
שטרודל תפוחים וקינמון של רולדין | צילום: רונן מנגן
2
גלריה

מקורו של השטרודל במאה ה־17 במטבח האוסטרי, ומכאן גם הכינוי “שטרודל וינאי”, מה שלא הפריע לו להתפשט ברחבי העולם כמו ניחוח בושם של קינמון מהתנור. ההונגרים ניסו לנכס לעצמם את המצאת השטרודל הראשון, וכך גם הטורקים, שהשתמשו בבצק פילו להכנת בורקס ובקלוואה. אך האוסטרים הם אלה שסיפקו לכך הוכחה ממשית ובספרייה הלאומית האוסטרית שבווינה אפילו נמצא מתכון להכנת שטרודל משנת 1696.

היום (רביעי) מצוין יום השטרודל הבינלאומי, ואנחנו אוהבים לחגוג דברים שעושים לנו טוב על הלב. כזה הוא השטרודל – חם, מתוק אך לא יתר על המידה, חמצמץ ומענג בטעמו. השטרודל הפופולרי ביותר הוא שטרודל התפוחים כמובן, אך ניתן להכין אותו עם מילויים שונים. המילוי נעטף בבצק פילו או בבצק עלים, ובמתכון שלפניכם תוכלו להכין אותו מאל”ף עד ת”ו. לגרסה מהירה וקלה יותר אפשר להשתמש בבצק מוכן ומצונן, כמו זה של “שמרית”. אנחנו בעד כל דרך שתבחרו. יאמי.

שטרודל תפוחים חגיגי עם בצק עלים של שמרית
שטרודל תפוחים חגיגי עם בצק עלים של שמרית | צילום: נמרוד סונדרס

החומרים

אופן ההכנה

תגיות:
קינוחים
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף