מקורו של השטרודל במאה ה־17 במטבח האוסטרי, ומכאן גם הכינוי “שטרודל וינאי”, מה שלא הפריע לו להתפשט ברחבי העולם כמו ניחוח בושם של קינמון מהתנור. ההונגרים ניסו לנכס לעצמם את המצאת השטרודל הראשון, וכך גם הטורקים, שהשתמשו בבצק פילו להכנת בורקס ובקלוואה. אך האוסטרים הם אלה שסיפקו לכך הוכחה ממשית ובספרייה הלאומית האוסטרית שבווינה אפילו נמצא מתכון להכנת שטרודל משנת 1696.
היום (רביעי) מצוין יום השטרודל הבינלאומי, ואנחנו אוהבים לחגוג דברים שעושים לנו טוב על הלב. כזה הוא השטרודל – חם, מתוק אך לא יתר על המידה, חמצמץ ומענג בטעמו. השטרודל הפופולרי ביותר הוא שטרודל התפוחים כמובן, אך ניתן להכין אותו עם מילויים שונים. המילוי נעטף בבצק פילו או בבצק עלים, ובמתכון שלפניכם תוכלו להכין אותו מאל”ף עד ת”ו. לגרסה מהירה וקלה יותר אפשר להשתמש בבצק מוכן ומצונן, כמו זה של “שמרית”. אנחנו בעד כל דרך שתבחרו. יאמי.