אני אוהבת להתמודד עם מתכונים מורכבים ולשחק עם חומרי גלם. אני רוצה להגיש מנות שהושקעה בהן מחשבה, שדורשות היערכות ושיוצרות שילובים מרתקים ולא שגרתיים.
אבל בימים חמים כמו שעברו עלינו השבוע, אין לי מוטיבציה להיכנס למטבח. החום מכביד ולא נעים להפעיל את התנור כאשר לא רחוק ממנו פועל המזגן. לכן אני דואגת להכין מראש סלטים עשירים שמורכבים מקטניות, פסטה או דגנים לצד ירקות, דגים או גבינות או נתחי חזה עוף.
כדי לטרוח מעט ככל האפשר אני מכינה חלק מהמרכיבים מראש. במקרר שלי תמצאו תמיד בחודשי הקיץ קופסאות סגורות הרמטית שבתוכן גריסים, עדשים ירוקות ושחורות, גרגירי חומוס וקינואה מבושלים, מסוננים ומתובלים קלות בשמן זית כדי למנוע הידבקות.
גם את הרטבים שבהם אני משתמשת אני מכינה מראש, מכניסה לצנצנות ושומרת במקרר. נכון שזו התעסקות, אבל היא אורכת מקסימום כשעה, ואז אני משוחררת מהצורך לבשל לפחות ליומיים־שלושה, תלוי בכמות שהכנתי.
אחרי שהמרכיבים הבסיסיים הוכנו מראש, כל שנותר לי הוא להרכיב את הארוחה המושלמת לפי טעמי. את שאר התוספות - ירקות, עשבי תיבול, דגים, עוף או טופו - אני מכינה סמוך להרכבת המנה. בכל יום אני פותחת את המקרר ודולה מתוכו את הטעמים שאותם אני מעדיפה ומרכיבה שכבות שכבות של קטניות, דגנים, חלבונים, פחמימות וירקות. כל הטוב הזה יכול להשתנות בהתאם לטעם האישי, למצב הרוח ולסועד המזדמן.
בחרתי להציע לכם שלוש ארוחות בקערה, ואתם מוזמנים לאמץ אותם במטבח הפרטי שלכם. הראשונה עם טונה, השנייה עם נתחי חזה עוף וירקות אנטיפסטי, השלישית עם גבינה צפתית. אם לא קלעתי לטעמכם, הרכיבו את הארוחה שלכם לפי חומרי הגלם האהובים עליכם. רק שימו לב לסוג הרטבים שבהם תשתמשו: בחרו את אלו שישלימו את מנעד הטעמים המרכיבים את הארוחה שלכם.