למרוח באהבה: הסלטים והממרחים שהופכים כל כריך פשוט לסעודת מלכים

אחד הרגעים האהובים עליי בצהרי שישי הוא מריחת הלחמניות הרכות שיצאו מהתנור בשכבה עבה של סלטים מבושלים וממרחים פיקנטיים, שמהווים מצע נפלא לכל כריך

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סלט מרמומה אחרי בישול
סלט מרמומה אחרי בישול | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

כמעט בכל שישי אני מכינה לילדיי כמות גדולה של לחמניות עגולות ורכות כמו עננים, בדיוק כמו שאמי נהגה להכין לנו בילדותי. הכמות הגדולה מאפשרת לילדיי ליהנות מטעמן כבר בארוחת הצהריים, מיד כשהן יוצאות חמות מהתנור.

בנוסף, אני מכינה לביבות ירק עם בצל, בצל ירוק, כוסברה, פטרוזיליה ושמיר. אני קוצצת את הכל דק־דק, מוסיפה ביצה או שתיים, מתבלת במעט הריסה, מלח ופלפל, מערבבת ומטגנת לביבות בקוטר בינוני, כך שאוכל לדחוס אותן בנוחות לתוך הלחמניות שהוכנו מוקדם יותר.

רגע לפני שאני ממלאה את הלחמניות החמות, אני מקפידה למרוח שכבה עבה של אחד או שניים מהסלטים והממרחים הפיקנטיים שהוכנו מבעוד מועד עבור ארוחת השבת.

בחרתי השבוע להציע לכם להפוך את כוכבי הקיץ - הירקות - לסלטים מבושלים, מעין ממרחים שיכולים להפוך למצע נפלא לכל כריך שתכינו. בנוסף, הם יכולים להפוך לאלמנט מחבר בהכנת ברוסקטות. על פרוסות לחם קלויות מורחים את הסלט המבושל, ועליו מניחים ברווחים בערימות קטנות תוספות של גבינות קשות או סרדינים או טונה. אופציה נוספת היא להשתמש בסלטים המבושלים על פוקצ'ה או כמצע מיוחד בהכנת פיצה.

בחרתי להציע לכם ארבעה סלטים כאלו: סלט חציל קלוי על האש, שרצוי להכין על להבה גלויה, כדי למצות את טעמו המושלם; גזר פיקנטי (צ'רשי סְפַנָרִי), שאפשר להכין כשהוא חתוך לפרוסות או מרוסק ומתובל בפלפל צ'ומה, כמון וקימל.

כמו כן, תמצאו כאן שני סלטים של פלפלים ועגבניות המבוססים על ירקות חתוכים גס, מאודים ומתובלים במידה מועטה. בלי טיגון, בלי מורכבות - הכל מתנהל בתוך הסיר. יש מספר גרסאות שונות להכנת סלט המבוסס על עגבניות ופלפלים. ההבדל ביניהם הוא בדרך חיתוך הירקות, בטכניקת הבישול ובתיבול. יש שמוסיפים קימל, שום, מלח ופלפל. ויש מי שבוחרים להוסיף כמון לתערובת. כאשר מכינים את הסלטים הללו,

חשוב להקפיד על זמן הבישול, על מנת שנוכל לקבל סלט מרוכז ועשיר בעל ארומה וטעם פיקנטי ומפולפל.

את הסלטים הללו אפשר לשמור במקרר בצנצנת שניתנת לסגירה הרמטית. אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא, והכי טעים למרוח אותם בעודם חמים על חלה טרייה או לחמנייה רכה שזה עתה יצאה מהתנור.

סלט גזר
סלט גזר | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט גזר פיקנטי / צ'רשי סְפַנָרִי

סלט מרמומה אחרי בישול
סלט מרמומה אחרי בישול | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט עגבניות ופלפלים / מרמומה

חציל קלוי
חציל קלוי | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט חציל קלוי על האש

סלט מקבובה
סלט מקבובה | צילום: פסקל פרץ-רובין

סלט עגבניות ופלפלים / סלאטה מקבובה

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
סנדוויצ'ים
/
מתכונים
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף