סוף הקיץ הוא זמן טוב לגלידות עשירות בטעם וארטיקים צוננים

אלה הימים האחרונים של החופש הגדול והשבוע פתחנו בבית ביחד גלידרייה ביתית, והכנו ארטיקים וגלידות. לא, לא אלו הפשוטים שהיינו מכינים כשהיינו ילדים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
גלידות וארטיקים
גלידות וארטיקים | צילום: פסקל פרץ-רובין
6
גלריה

אלה הימים האחרונים של החופש הגדול, שהיה שונה מאוד עבור הילדים וההורים, שנותרו ספונים בבית בגלל וירוס קטן. הילדים הגדולים הפכו את הלילה ליום, הם קמים מאוחר ובשאר הזמן רובצים מול המסך, ועם הילדים הקטנים יותר אנו מחפשים שלל דרכים יצירתיות לבילוי במסגרת המשפחתית והביתית. חשבתי שיהיה נחמד לנצל את סוף השבוע האחרון של החופש לבילוי משותף עם הילדים במטבח. זהו זמן נפלא לקירוב לבבות ולשיחות נפש עם הילדים. ולא תאמינו, זה עובד אפילו עם מתבגרים.

השבוע פתחנו בבית ביחד גלידרייה ביתית, והכנו ארטיקים וגלידות. לא אלו הפשוטים שהיינו מכינים כשהיינו ילדים, אז הסתפקנו במזיגת מיץ לכוסות, העמדת הכפית בכוס והופ, למקפיא. בגלידרייה הביתית נכין ארטיקים ממיצים בטעמים מגוונים, בתוספות פירות ותבלינים מיוחדים המקנים טעם וטקסטורה לארטיקים. אפשר להכינם גם על בסיס יוגורט, פרי וחלב, ולצפות אותם בגלימת פרי מרוסק, או להכין ארטיק על בסיס פירות מרוסקים, עם מעט סירופ סוכר ותבלינים שונים.

נכין גם גלידת וניל בציפוי שוקולד ועם תוספות מתפצחות לקישוט. אפשר להוסיף לגלידה סוכריות גומי, מרשמלו, אגוזים מסוכרים גרוסים, כדורי שוקולד לבן וחום, קורנפלקס מצופה שוקולד, פירות מסוכרים ועוד. ציפוי השוקולד יכול להיות בטעמים שונים וגם אותו אפשר לעטר בתוספת של אגוזים.

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

אופן ההכנה:

מרסקים במעבד מזון את הפרי למחית חלקה, מוסיפים באטיות את הסירופ, תמצית הווניל או קליפת הלימון. מעבירים לתבניות מתאימות ומכניסים למקפיא ל־7־6 שעות קודם להגשה. מרטיבים מבחוץ את התבנית כדי לשחרר בקלות את הארטיק.

ארטיק פרי
ארטיק פרי | צילום: פסקל פרץ-רובין

מערבבים מיץ שאוהבים (מיץ תפוחים, מיץ תפוזים, מיץ רימונים, לימון ונענע) עם פירות חתוכים לפרוסות, פלחים או קוביות (תותים, תפוחים, קיווי, מנגו, אוכמניות). אפשר להוסיף עלי נענע אם אוהבים. מערבבים וממלאים את מכלי הארטיק. מקפיאים ל־6־7 שעות.

ארטיק פרי
ארטיק פרי | צילום: פסקל פרץ-רובין

המתכון הזה יכול להפוך בקלות גם לגלידה משפחתית, שלה תוכלו להוסיף שלל תוספות כמו פקאנים מסוכרים, פירות מסוכרים, פצפוצי שוקולד, עוגיות אוראו מרוסקות ועוד. אתם יכולים להיות יצירתיים ולהוסיף עוד המון הפתעות מעניינות. אפשר לחלק את הכמות לשניים: חלק אחד תשאירו בטעם וניל, ולחלק השני אפשר להוסיף שוקולד מריר מומס או חצי קופסה של ממרח שוקולד נוטלה.

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

לציפוי שוקולד:

לפיזור:

אופן ההכנה:

יוצקים את השמנת לקערת מערבל חשמלי ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את החלב המרוכז, תמצית הווניל וסירופ האורז, ומערבלים במהירות נמוכה־בינונית עד לקבלת קציפה אחידה וחלקה. בשלב זה אפשר להוסיף את כל התוספות להכנת גלידה משפחתית מיוחדת. ממלאים את התבניות בתערובת ומקפיאים כ־8 שעות.

מניחים בכלי זכוכית את השוקולד המריר וממיסים במיקרוגל במספר פולסים. מערבבים להמסה חלקה. מוסיפים את השמן ומערבבים. מניחים בכוס וטובלים מחצית מהגלידה בשוקולד או מצפים את כולה. מפזרים בזריזות אגוזים, בוטנים או פולי קקאו ומגישים.

גלידת וניל שוקו
גלידת וניל שוקו | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

לעיטור:

• 1 כוס מנגו חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

מניחים במעבד מזון את המנגו, היוגורט, הסילאן, סירופ האורז והווניל. מערבלים עד שנוצר מרקם אחיד. מניחים את מקלות הארטיקים בתבנית, יוצקים את הבלילה ומעטרים בקוביות הפרי. מקישים קלות בתבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אוויר. מקפיאים לכ־5 שעות.

ארטיק מנגו
ארטיק מנגו | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (לכ־8 יחידות, תלוי בסוג הכלי):

למילוי:

לעיטור:

לפיזור:

• ½ כוס סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את היוגורט, סירופ האורז, הדבש והווניל. טורפים במטרף היטב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מניחים את מקלות הארטיקים בתבנית, יוצקים את הבלילה ומעטרים בפטל ובאוכמניות. מקישים קלות את התבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אוויר. מקפיאים לכ־5 שעות.

מניחים בכלי זכוכית את שוקולד הרובי וממיסים במיקרוגל במספר פולסים. מערבבים היטב. מוסיפים את השמן ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את הארטיק או טובלים מחצית או רבע מהארטיק בשוקולד המומס. מעטרים במהירות במעט סוכריות צבעוניות.

ארטיק פטל ואוכמניות
ארטיק פטל ואוכמניות | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
גלידות
/
במטבח עם פסקל
/
ארטיקים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף