בימי הקורונה, כשהמקום היה סגור, יצרו בני הזוג סדנה דיגיטלית שבה הם מלמדים להכין מבחר עוגות אהובות מתוך רפרטואר העוגות של בית הקפה. בנוסף, בימים אלו עלתה תוכנית אפייה וטיולים של השניים בשם "באנו לאפות" (בערוץ האוכל בימי שישי), ובה הם מטיילים בירושלים ואופים בהשראת העיר. לכבוד ראש השנה, הם חולקים עמנו את המתכון שלהם להכנת קוגלהוף פירות יער ותפוחים; עוגת שמרים עשירה בטעמים ובתפוחי עץ - שנה טובה.
1. מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את הנוזלים והחלמונים. מוסיפים את השמרים ומערבבים מעט. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון ולשים במהירות בינונית במשך כחמש דקות.
2. מוסיפים את החמאה בהדרגה וממשיכים ללוש במשך ארבע דקות עד להטמעה מלאה של החמאה בבצק. מוסיפים לעיסת הבצק את פירות היער והתפוחים. ממשיכים ללוש במהירות נמוכה ומוסיפים את המלח. לשים עוד דקה. שימו לב: התערובת שמתקבלת היא נוזלית מאוד, וזה בסדר.
3. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה במשך הלילה.
4. למחרת משמנים תבנית בחמאה, מפזרים את השקדים הפרוסים ובוזקים את הסוכר מסביב לתבנית בשכבה דקיקה. הופכים את התבנית לסילוק שאריות.
5. מניחים את הבצק על משטח מקומח, לשים ומעצבים אותו לגלילה. מכניסים לתבנית, מכסים ומתפיחים כשעה וחצי ולאחר מכן אופים בתנור שחומם ל־170 מעלות במשך כ־35־40 דקות.
6. הכנת סירופ הסוכר: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד שתי דקות, מסירים מהלהבה, מוסיפים את הרום ומערבבים.
7. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים על משטח רשת. מחכים שתי דקות. מצמידים צלחת לתבנית והופכים את העוגה על צלחת. מברישים את הקוגלהוף בסירופ הסוכר המוכן ומחכים שהעוגה תתקרר.
טיפסקל מתוק לחג
לא עוד בונבוניירה משעממת: אם רציתם לפנק את אהוביכם במתנה לחג, תנו דעתכם על Celebrations Bottle, הבקבוק המתוק שיצרה עבורנו חברת מרס במהדורה מוגבלת לראש השנה. זהו בקבוק חגיגי המכיל מגוון של חטיפי חברת מרס - Snickers, Bounty, Milky way, Dove, Twix ,Mars, Teasers - כך שכל אחד יכול למצוא בו את החטיף האהוב עליו.