מאז שאני זוכרת את עצמי, בין כל המתוקים המוגשים לשולחן בעת שבירת הצום בלטה תמיד עוגת טורט גבוהה שהוכנה בסיר פלא. לפעמים היא קיבלה חיזוקים משחקני משנה כמו תפוזים, לימונים אגוזים או שקדים, וניתן גם לשבץ בה צימוקים או תפוחים. במתכון שלהלן שילבתי בין שתי גרסאות להכנת טורט, שאותן נהגה להכין אמי אסתר ז"ל.
1 שקית סוכר וניל
1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
1 כוס קמח מנופה
1/2 כוס קמח שקדים
3 כפות מלאות מיץ לימון
אבקת סוכר
2. מבליעים בקצף את גרירת הלימון או התפוז בתנועות עטיפה עדינות ומוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקמח, קמח השקדים ומיץ הלימון. מערבבים בתנועות עטיפה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מעבירים את עיסת הבצק לתבנית משומנת היטב. מפזרים סביב באופן שווה את השקדים המולבנים והפרוסים.
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך כ־35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים היטב. בוזקים מעל מעט אבקת סוכר. מגישים לשולחן לצד קנקן תה או לימונדה קרה.