אהובה אלפרון היא אושיית האינסטגרם האהובה עלינו. בעמוד האינסטגרם שלה, שלא בכדי צבר מעריצים רבים, היא מעלה סרטונים בהם היא מבשלת ואופה, על רקע המטבח הביתי שלה. זאת תמיד עם ברכת בוקר טוב וחיוך רחב, כשהיא שמחה, קורנת, מתוקתקת, לבושה ומאופרת בקפידה. אי אפשר שלא להדבק באופטימיות של אלפון. מי שמכיר כבר יודע, שארוחת בוקר שבת שלה לוקחת כל קייטרינג בסיבוב. לרגל יום הכיפורים, שיתפה אהובה את קוראי מעריב במתכון המנצח שלה לעוגה לימונית מושלמת לצאת הצום - גמר חתימה טובה!

מצרכים:

  • 2 לימונים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 4 ביצים
  • כוס שמן 
  • כוס חלב
  • כוס וחצי סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 אבקת אפייה
  • 1 סוכר וניל

אהובה אלפרון (צילום: אביב חופי)
אהובה אלפרון (צילום: אביב חופי)

אופן ההכנה:

1.  מערבלים בבלנדר או מערבל את הלימונים, הביצים, החלב, הסוכר, השמן וסוכר הוניל עד לכדי נוזל גרוס. 

2.  מסננים במסננת את הנוזל וזורקים את עודפי הלימון. 

3.  מערבבים בקערה את הקמח ואבקת האפייה ומוסיפים את התערובת הנוזלית. 

4.  בתבנית עגולה מניחים נייר אפיה עגול של קוקי, מפזרים מעט קמח, ויוצקים פנימה את תערובת העוגה. 

5.  מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות טורבו כ-40 דקות או עד להשחמה של העוגה.  

המתכון באדיבות המותג "קוקי"