כמו דג במים: מתכון לקציצות דג נפלאות שיככבו במטבח שלכם | במטבח של פסקל

הדרך הארוכה שעשיתי בניסיון שילדיי יחבבו אכילה של דגים הובילו אותי ליצור קציצות נפלאות ברטבים שונים שמככבות במטבח ובצלחות של בני הבית עד היום

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

לא פעם הן נדחסות לתוך כריך, בין פרוסות ירקות, עשבי תיבול ומטבלים, מה שהופך את הנגיסה לחוויה טעימה ומפתיעה, עם ארומה וטעם מושלם. לפעמים הן מוגשות לצד תוספת של פחמימה כמו אורז, פתיתים או תפוחי אדמה.

הפעם בחרתי להתמקד בקציצות דגים. נדרשו לי ניסיונות רבים כדי לגרום לילדיי לחבב דגים. התנהלה בביתי מלחמת התשה של ממש. האמינו לי, נדרשו לי עשרות בדיקות, וסגנונות בישול שונים עברו תחת ידיי כדי למצוא את המתכון שימצא דרך אל לבם - ללא הועיל.

גם קציצות דגים ניסיתי להציע להם. הכנתי סוגים שונים של קציצות. מטוגנות, אפויות, עם עשבי תיבול ותוספות. לפעמים טבלתי אותן ברוטב עגבניות שיזכיר להם טעמים מוכרים ואהובים של פיצה ופסטה.

כמו במסע לגילוי הטעם ערכתי עוד ועוד ניסיונות, עד שסוף־סוף הגעתי לתוצאה המוצלחת. אלו היו קציצות שכללו כמות גדולה של עשבי תיבול. על אף הצבע, הן זכו להצלחה אדירה אצל הילדים. עד היום הן מככבות במטבחי לצד קציצות בשר וירקות, ומאפשרות לי לגוון בין הטעמים, המרכיבים וסוגי ההגשה.

בחרתי להציע לכם הפעם שלושה מתכונים להכנת קציצות דגים: בשני מתכונים הקציצות מטוגנות ואז נכנסות לרוטב - פעם אחת לרוטב עגבניות חריף ובפעם השנייה לרוטב מתקתק. במתכון השלישי הקציצות מטוגנות ונחטפות מהמחבת בעודן חמות.

מחממים שמן במחבת רחבה, נוטלים בידיים רטובות מעיסת הדגים וצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מטגנים אותם בשמן החם משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהוב. מעבירים לנייר סופג.

ניתן להגיש את הדגים כך או להמשיך לבשל אותם ברוטב עגבניות פיקנטי. על הרוטב לכסות את הדגים. במידת הצורך אפשר להוסיף כ־¼ כוס מים. מנענעים קלות את הסיר כדי שהרוטב יצפה את הדגים בשכבה אחידה. ממשיכים לבשל כ־10 דקות, ומגישים חם לצד אורז לבן או פתיתים. מפזרים מעל מעט פטרוזיליה קצוצה.

קציצות דגים
קציצות דגים | צילום: פסקל פרץ-רובין

מחממים שמן במחבת לטיגון רדוד (גובה השמן במחבת צריך להיות 2־3 ס"מ). מטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד לקבלת גוון חום זהבהב. מניחים על גבי נייר סופג ומגישים מיד לצד סלט ירקות וטחינה.

לבישול ברוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך, מטגנים קלות את השום הקצוץ, מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הכמון והפפריקה ומערבבים.

מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והסוכר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את קציצות הדגים. מבשלים כשתי דקות מכל צד.

מעבירים לקערה רחבה את עיסת הירקות, ומוסיפים לה את הדגים הטחונים, ביצה אחת, פירורי הלחם והתבלינים.

מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. אם העיסה מוצקה מדי, אפשר להוסיף לה את הביצה השנייה. מערבבים ומשהים במקרר כרבע שעה.

מחממים שמן במחבת רחבה ונמוכה. הטיגון הוא בשמן רדוד בגובה ½1 ס"מ, בדומה לטיגון שניצלים.

נוטלים מעט מעיסת הדגים וצרים ממנה קציצה עגולה בקוטר 3־2 ס"מ או יותר, לפי בחירתכם.

מניחים את הקציצות במחבת סמוכות זו לזו ומטגנים עד לקבלת גוון חום זהבהב סביב שולי הקציצות. הופכים את הקציצות. מטגנים עוד 3־2 דקות ומעבירים אותן לנייר סופג. בדרך זו מכינים את כל הקציצות. מצננים אותן קלות ומגישים לצד תוספת וסלט לפי טעמכם.

תגיות:
פסקל פרץ רובין
/
קציצות דגים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף