כל אבות המזון בסיר אחד: הכירו את מנת האורז המושלמת לימי הקורונה

יש לכם זמן קצר להכין לילדים ארוחת צהריים מזינה, טעימה ומשביעה? נסו את המתכון לקוביות עוף מוקפצות עם ירקות ואורז. רצוי להכין במחבת ווק רחבה או בסיר נמוך ורחב

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
אורז עם ירקות וקוביות עוף
אורז עם ירקות וקוביות עוף | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

בימים אלה, כשהילדים בבית, אנו מוצאים את עצמנו חייבים לדאוג לארוחות מזינות, טעימות וכאלו שהילדים ישמחו לאכול. בתקופה זו הכי טוב להכין קדירות גדולות עם בשר ותוספת פחמימה משביעה. זה הזמן לחיבור המושלם בין חזה עוף לירקות, שיוצר תבשיל עשיר וקל להכנה ומהווה מנה מצוינת לארוחת צהריים עבור הילדים.

אורז עם ירקות וקוביות עוף
אורז עם ירקות וקוביות עוף | צילום: פסקל פרץ-רובין

את המנה רצוי להכין במחבת ווק רחבה או בסיר נמוך ורחב שיכולים להכיל את כל המרכיבים - הירקות, קוביות חזה העוף והתוספת – בנוחות. על מנת להצליח בהכנת המנה, דרושה היערכות והכנה של כל החומרים טרם ההקפצה בווק/בסיר. הסוד להצלחה הוא לא לייבש את רצועות חזה העוף. אפשר וכדאי לגוון ברצועות פרגית ובקר כמו שייטל וסינטה.

אורז עם ירקות וקוביות עוף
אורז עם ירקות וקוביות עוף | צילום: פסקל פרץ-רובין

הירקות יכולים להשתנות לפי טעמכם: רצועות גזר, רצועות פלפלים מתוקים כמו גמבה ופלפל ירוק, בצלים, פטריות וכרוב. הוספת הירקות חייבת להיות בהתאם לסוג הירק – יש להתחיל עם הקפצת הירקות הקשים יותר. אפשר להקפיץ כל ירק בנפרד או להקפיץ בזה אחר זה. הירקות צריכים להגיע לרמת אל־דנטה, ממש כמו בפסטה, כך שלא יהיו סמרטוטיים ורכים מדי. גם בסוג הפחמימה אפשר כמובן לגוון.

טיפסקל

קוביות עוף מוקפצות עם ירקות ואורז

ניתן לקשט בכ-1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
/
אורז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף