אין כמעט ילד שלא יענה לשאלה "מה הוא הכי אוהב לאכול" במילה "קציצות". יש מי שיכנו אותן כדורי בשר, אבל בכל מקרה מדובר במנה אהובה שמטוגנת בשמן חם קודם לבישולה ברוטב.
הפעם בחרתי להכין קציצות ירק ובשר שניתן לאכול היישר מהמחבת. למי שאינו מעוניין לטגן את הקציצות, ניתן גם לאפות אותן. בחרו את השיטה המתאימה לכם, הכינו את הקציצות והשלימו את המנה בעזרת תוספות של אורז לבן, פתיתים או פירה.
הקציצות שוחות בדרך כלל כאמור ברוטב עגבניות, אולם בהחלט אפשר להעשיר את הסיר במבחר ירקות או בדגנים ובקטניות, וכך להקנות לתבשיל עניין וערך תזונתי גבוהים יותר. המתכון כאן גמיש מאוד, וזה החן והכיף בהכנתו: כל אחד יכול למצוא בו את עצמו ובעיקר לכוון לטעמם של הילדים, שבדרך כלל הם עקשנים ובררנים.
החומרים (ל־10־12 קציצות):
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל החומרים, למעט השמן, בקערה רחבה ולשים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים מים אל קערית נפרדת ומרטיבים קלות את כפות הידיים. מחלקים את העיסה ל־10־12 חלקים שווים. נוטלים חלק אחד מהעיסה ויוצרים קציצה אחידה ועגולה. בדרך זו מכינים את כל הקציצות. כל פעם מרטיבים קלות את כפות הידיים ומסדרים את הקציצות על מגש ברווחים שווים.
2. יוצקים שמן לטיגון במחבת ומחממים. מסדרים את הקציצות ברווחים במחבת, לוחצים עליהן קלות ומשטחים מעט. מטגנים אותן משני הצדדים עד לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומגישים חם לצד כל תוספת אהובה. אפשר כמובן להכין מראש רוטב עגבניות בסיסי ואהוב ולהכניס לתוכו את הקציצות. מבשלים כרבע שעה ומגישים.