מוסיפים מים, מיץ לימון, שמיר ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה. לאחר שהמרק מתקרר, טוחנים בבלנדר מוט למרקם סמיך ומגישים.
באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא
באדיבות אילן פנחס, השף הראשי של BBB
מסננים את הארטישוק מהשמן וחותכים לרבעים. מחממים מחבת ומוסיפים את השום, שמן הזית והטימין. צורבים תוך כדי הקפצה ומוסיפים את הארטישוק והזיתים. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את מיץ הלימון ויוצקים חצי ממי בישול הפסטה. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומגישים. מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם.
באדיבות בני פרי, השף הראשי של זיתא