חיים שלנו בלב: הארטישוק הופך כל מנה לחגיגה

מרק קרמי, סלט ארטישוק ופטה ופסטה עם ארטישוק, זיתים, טימין ושמן זית: לרגל עונת הארטישוק, זה הזמן להסתגר במטבח ולהכין שלל מטעמים עם הירק שהופך כל מנה לחגיגה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ארטישוק
ארטישוק | צילום: ingimage/ASAP
5
גלריה

מוסיפים מים, מיץ לימון, שמיר ותבלינים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כחצי שעה. לאחר שהמרק מתקרר, טוחנים בבלנדר מוט למרקם סמיך ומגישים.

באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא

מרק קרם ארטישוק
מרק קרם ארטישוק | צילום: יח''צ חלי ממן

באדיבות אילן פנחס, השף הראשי של BBB

סלט פטה וארטישוק
סלט פטה וארטישוק | צילום: יח''צ BBB

 פסטה עם ארטישוק, זיתים, טימין ושמן זית
פסטה עם ארטישוק, זיתים, טימין ושמן זית | צילום: אפיק גבאי ל''ברילה''

מסננים את הארטישוק מהשמן וחותכים לרבעים. מחממים מחבת ומוסיפים את השום, שמן הזית והטימין. צורבים תוך כדי הקפצה ומוסיפים את הארטישוק והזיתים. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את מיץ הלימון ויוצקים חצי ממי בישול הפסטה. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומגישים. מוסיפים גבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם.

באדיבות בני פרי, השף הראשי של זיתא

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
/
ארטישוק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף