החורף מגיע אלינו לביקור לזמן קצר, לכן אנו מספיקים להכין רק מספר מצומצם של מטעמים המקנים תחושת חמימות, כמו מרקים ותבשילים עשירים בדגנים וקטניות, ובראשם החמין אשר אותו מכינים מיד עם בוא הגשם הראשון. אך לא פעם בימים הקרים, כשאנו צופים בסרט, מכורבלים בשמיכה על הספה, אנו מחפשים את החום במשקה ולא במאכל.
במקרה כזה אפשר להכין תה מתובל בעשבי תבלין, חליטות חמות, פה ושם קפה, שוקו וסיידר תפוחים. השבוע בחרתי להתמקד במשקאות מתוקים ומפנקים: שוקולטה בשתי גרסאות הכנה וסחלב על בסיס מים וחלב. לצד כל הטוב הזה החלטתי להמליץ לכם על הכנת עוגייה פריכה קטנה ומתוקה, שתשלים את הטעם של המשקה.
להכנת השוקולטה צריך להצטייד בחומרי גלם בסיסיים: זה מתחיל תמיד בחלב, שלו אפשר להוסיף סוכר או אבקת אגוזים לקבלת טעם עמוק ועשיר. חשוב לבחור בשוקולד מריר או בשוקולד חלב איכותיים ולהשתמש בכמות גדולה בשביל הטעם. ניצוק את החלב החם על השוקולד, ועכשיו ערבוב מהיר ואחיד עד לקבלת משקה סמיך וחלק.
אפשר ללגום אותו כפי שהוא או להעשיר בהמון תוספות מפנקות לפי טעמכם: קצפת, פירורי עוגה, פירורי שוקולד, קינמון, מרשמלו, חטיפי שוקולד ועוד. לגימה אחת מכל הטוב הזה, כרבולית שתעטוף אותנו, חימום דולק ומוזיקת רקע של גשם - כך אני אוהבת את החורף שלי.
שוקולטה וניל
משקה שוקולטה
סחלב / קְסַבְּ
עוגיות וניל פריכות בניחוח תפוז
השתמשתי במתכון הזה בכמות קטנה של שוקולד. אם אתם מעוניינים בכמות גדולה יותר של שוקולד לציפוי, הוסיפו 100־50 גרם.