העוף בארץ זמין, לא יקר, אפשר להכינו במגוון שיטות, והוא משתלב בארוחות קלילות ומהירות כמו גם בארוחות חגיגיות יותר. בחורף הוא מרכיב מרכזי בקדירות טעימות, ובליווי דגנים הוא תמיד עסיסי ומפתיע. אז מה הפלא שהוא נחשב חומר גלם פופולרי במיוחד, שקל להצליח איתו גם אם אתם לא שפים מדופלמים?
ירכי העוף הן החלק השומני יותר המכוסה עור, ובו עצמות. כאשר מפרידים מהן את העצמות והעור, מקבלים נתחי פרגיות, המהוות בשר מצוין לצלייה ולשיפודים. נתחי הפרגיות כל כך עסיסיים וקלים להכנה שאפשר להכין איתם שלל מאכלים מיוחדים וקלים. למנת הפרגיות הוסיפו דגנים וירקות, והנה לכם ארוחת צהריים מושלמת שגם הילדים יזללו.