פיצה מרגריטה


לבצק:
1 קילו קמח שמרים פיצה של “סוגת"
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית

לרוטב:
100 מ"ל (כ־1/3 כוס) שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4־5 שיני שום
1 קילו עגבניות בשלות מאוד מקולפות
1 כף עלי אורגנו
מלח ופלפל לבן

לתוספות:
100־200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
2 כדורי מוצרלה פרסקה
מעט מלח גס
עלי בזיליקום

פיצה מרגריטה של ארז קומרובסקי (צילום: יאיר אלדר)
פיצה מרגריטה של ארז קומרובסקי (צילום: יאיר אלדר)

אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים במשך כחמש דקות, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עוד דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.

2. מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים לשישה חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומתפיחים במשך 45־60 דקות.

3. הכנת הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר בינוני ומחממים מעל להבה בינונית. מטגנים בצל ושום במשך 2־3 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים עגבניות, אורגנו, מלח ופלפל לבן, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהעגבניות רכות מאוד. מסירים מהאש, מועכים במועך פירה ומקררים מעט בטמפרטורת החדר.

4. מכניסים אבן אפייה או תבנית לתנור ומחממים ל־250 מעלות.

5. משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך. מורחים על הבצק שכבה דקה למדי של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים. מפזרים גבינה מגוררת וקרעי כדורי מוצרלה. מתבלים במלח גס.

6. מניחים נייר אפייה על האבן או התבנית ומעבירים אליו את הפיצה. אופים בשליש התחתון של התנור במשך כ־10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

פיצה שמנת פטריות


לבצק:
1 קילו קמח שמרים פיצה של “סוגת"
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית

לרוטב שמנת:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38%
קורט מוסקט
מעט פלפל לבן גרוס
מלח דק לפי הטעם

לתוספות:
1 סלסילת פטריות פורטובלו
1 סלסילת פטריות שמפיניון קטנות
6־8 שיני שום פרוסות בשמן זית
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם מוצרלה מגוררת
חופן נדיב של עלי אורגנו טריים
מלח ים ופלפל שחור גרוס

פיצה לבנה, שמנת ופטריות (צילום: יאיר אלדר)
פיצה לבנה, שמנת ופטריות (צילום: יאיר אלדר)

אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: שלבים 1־2 כמו במתכון של פיצה מרגריטה.

2. הכנת רוטב השמנת: יוצקים את השמנת לסיר, מוסיפים תבלינים ומבשלים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך כחצי שעה תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד שהשמנת מסמיכה ומצטמצמת. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

3. מכניסים אבן אפייה או תבנית לתנור ומחממים ל־250 מעלות.

4. מרדדים או משטחים בידיים כדור בצק ומורחים עליו רוטב שמנת. קורעים בידיים פטריות משני הסוגים ומפזרים על השמנת יחד עם פרוסות שום, שני סוגי גבינה ועלי אורגנו. מתבלים במלח ובפלפל.

5. מרפדים את האבן או התבנית החמה בנייר אפייה ומניחים עליו את הפיצה. אופים בשליש התחתון של התנור במשך כ־10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים.

המתכונים באדיבות ארז קומרובסקי ל"סוגת"

פיצה טבעונית


לבצק:
500 גרם קמח
2 כפיות שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1/3 1 כוסות של מים פושרים
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח

לרוטב:
3 עגבניות קלופות וקצוצות
5 שיני שום כתושות
1 צרור בזיליקום טרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אורגנו יבש

לתוספות:
300 גרם גבינה טבעונית מגורדת לפיצה ולאפייה "משומשו"
200 גרם תוספות כמו פטריות/זיתים/תירס

פיצה טבעונית (צילום: אביתר ניסן)
פיצה טבעונית (צילום: אביתר ניסן)


אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את כוס המים, השמן והמלח ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים שנותרה עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כחצי שעה.

2. פורשים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

3. מכניסים אבן אפייה או תבנית לתנור ומחממים ל־200 מעלות.

4. הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

5. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיסו את הרוטב ומפזרים גבינה טבעונית מגורדת ותוספות.

6. מרפדים את האבן או התבנית החמה בנייר אפייה ומניחים עליו את הפיצה. אופים עד להשחמה.


המתכון באדיבות “משומשו"