המצרכים
(לשתי תבניות אינגליש קייק ארוכות):

לבצק:
240 מ"ל חלב (1 כוס)
200 גרם סוכר (1 כוס)
30 גרם שמרים (או 10 גרם שמרים יבשים)
620 גרם קמח (1/2 4 כוסות וכף גדושה)
קורט מלח
150 מ"ל מי יוגורט
3 ביצים
150 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:
250 גרם ריקוטה
100 גרם שמנת חמוצה
1כף קורנפלור
1 כף גדושה אינסטנט וניל
1/2 כוס סוכר

למלית שוקולד:
150־200 גרם נוטלה
50 גרם שוקולד מריר חתוך לחתיכות קטנות
30 גרם שקדים טחונים (2 כפות)
 
1 ביצה טרופה להברשה

לסירופ הסוכר:
60 מ"ל חלב (1/4 כוס חלב)
50 גרם סוכר (1/4 כוס סוכר)


אופן ההכנה:

1. מערבבים חלב, סוכר ושמרים בקערה קטנה ומחכים כ־5־10 דקות עד שמתחילות בועות. מעבירים לקערת מיקסר את כל שאר חומרי הבצק ולשים במשך 10 דקות. מכסים היטב את הבצק ומעבירים למקרר ל־10 שעות לפחות.

2. בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי מילוי הגבינה עם מטרפה במשך כדקה ומשהים בטמפרטורת החדר.

3. לשים מעט את הבצק ומחלקים אותו לשניים. על משטח מקומח מאוד מרדדים חלק אחד מתוך השניים למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על הבצק את מילוי הגבינה, תוך שמשאירים קצוות של 1 סנטימטר. מגלגלים לרולדה ארוכה ומעבירים לעשר דקות למקפיא. על משטח מקומח מאוד מרדדים את החלק השני של הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 סנטימטר. מורחים על הבצק נוטלה, תוך שמשאירים קצוות של 1 סנטימטר. מפזרים מעל המילוי שוקולד מריר ושקדים טחונים. מעבירים למקפיא לחמש דקות.

4. מוציאים את שתי רולדות הבצק מהמקפיא. חותכים את הקצוות ומיישרים אותן כך שכל רולדה תתאים באורך לשתי תבניות. חותכים כל אחת מהרולדות לאורך במרכז, כך שנוצרים חצאי רולדות. מלפפים חצי רולדה של גבינה עם חצי רולדה של שוקולד לצורת בורג. מעבירים לתבנית משומנת.

5. מחממים את התנור ל־160 מעלות. מתפיחים את העוגות במשך כ־50 דקות או עד שהן מכפילות את נפחן. מברישים בביצה. אופים כ־40 דקות.

6. בסיר קטן מחממים חלב וסוכר יחד עד שהסוכר נמס. מברישים את העוגות בסירופ הסוכר כשהן עודן חמות. מצננים מעט ומגישים.
מתכון של [email protected]