מצרכים (לתבנית בקוטר 22 ס"מ):
100 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר
1 ביצה L
1/2 1 כוס קמח
תמצית וניל (לא חובה)
קורט מלח

לטופי:
1 כוס סוכר
1 כוס שמנת מתוקה
300 גרם תערובת אגוזים קלופים
1/4 כפית מלח גס


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: במיקסר/מעבד מזון שמים קוביות חמאה קרה עם סוכר, מערבלים עד לאיחוד.
2. מוסיפים את יתר המצרכים לפי הסדר הכתוב ולשים את הבצק עד לאיחוד בלבד. להיזהר לא ללוש יותר מדי.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעצבים לצורת דיסקית ומכניסים לקירור לכ־30 דקות.
4. מוציאים את הבצק ומרדדים בין שני דפי אפייה טיפה מקומחים לעלה בעובי של חצי סנטימטר.
5. מסדרים את הבצק המרודד על תבנית פאי או תבנית עגולה ומחוררים את התחתית בעדינות עם מזלג.
6. מניחים מעל לבצק נייר אפייה עם משקולת (זה יכול להיות גם קטניות יבשות כמו שעועית או חומוס).
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכנית טורבו למשך כ־15 דקות.
8. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
9. מכינים את הטופי: במחבת מחממים את הסוכר על אש בינונית. במקביל, בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה.
10. כאשר הסוכר נמס ומקבל צבע חום בהיר, שופכים לתוכו את השמנת בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהכל מתאחד. בהתחלה נוצר המון קצף - זה תקין. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד שהכל מסמיך.
11. מכניסים פנימה חצי מהאגוזים ומערבבים. משאירים על אש נמוכה כ־3 דקות, ואז מוסיפים את המלח ומורידים מהאש.
12. שופכים את הטופי לתוך התבנית עם הבצק החצי אפוי, מסדרים מעל את האגוזים שנותרו בשכבה אחידה. מחזירים לתנור לעוד כ־15־20 דקות.

מתכון של sabrinalevybaking@