דווקא השנה יש הזדמנות: משלוחי מנות עם מבחר עוגיות ביתיות נהדרות

נפגשתי עם הקונדיטורית והבלוגרית הצעירה עדי קלינגהופר, ויחד הכנו ארבעה סוגים של עוגיות טעימות ומפתיעות: עוגיות בראוניז, עוגיות שוקולוד צ'יפס, עוגיות סנדביץ' וחיתוכיות לוטוס

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
משלוח מנות של עוגיות ביתיות
משלוח מנות של עוגיות ביתיות | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

כל שנה, בריטואל קבוע אני מתכוננת למנהג המקסים של משלוח מנות. כשהייתי ילדה בכל בית נהגו להכין משלוחי מנות צנועים אבל מיוחדים, שכללו בעיקר עוגות ועוגיות תוצרת בית. אנחנו, הילדים, חיכינו בסבלנות מהולה בסקרנות לטעום את המתוקים שבהם פינקו אותנו הדודה, השכנה והחברים.

במרוצת השנים המנהג קצת נזנח. בשל הקצב הסוער של החיים, אנשים רבים לא מוצאים את הזמן והכוח להשקיע במשלוח מנות מתוצרת בית, ופחתו הסקרנות, החדווה והשמחה של הילדים בקבלת המשלוח. מי שעדיין מקפיד על המנהג, רוכש במיטב כספו משלוחי מנות מוכנים, מעוצבים ויקרים.

לכן חשבתי שבשנה משוגעת זו יהיה נחמד אם נחזיר עטרה ליושנה וננסה לשוב למסורת של משלוחי מנות. עכשיו, כשאנו נמצאים שעות רבות ביום בבית וכנראה שגם את חג הפורים לא נוכל לבלות ביחד, אפשר לאפות עם כל בני המשפחה מבחר של מתוקים ולהכין משלוחי מנות שבהם נפנק את האהובים עלינו, גם מרחוק.

לשם כך הזמנתי למטבחי את הקונדיטורית והבלוגרית הצעירה עדי קלינגהופר, המוכרת בכינוי שהצמיד לה אביה "עדיקוש". אל עדי נחשפתי דרך הפיד המתוק, המזמין ובעיקר המגרה שלה. הצצתי בו בסקרנות ובעיון ונדהמתי לגלות שני דברים מפתיעים: מספר העוקבים המטורף שלה - 295 אלף - וגילה הצעיר - 23. אחרי שיחת היכרות קצרה החלטנו להיפגש בין סגר למסכה ולתכנן משלוח מנות לכבוד פורים.

במפגש בינינו במטבחי סיפרה עדי על אהבתה לאומנות וליצירה, ועד כמה בילדותה הרבתה לצייר ונמשכה לכל המתרחש במטבח. זכורים לה בחום וברוך ימי שישי שבהם בילתה בבית דודתה הבשלנית, כשהיא נפעמת ומתפעלת משפע המאפים המיוחדים שהוציאה תחת ידיה המיומנות והמקצועיות.

לפני שמונה שנים, בהיותה בת 15, פקד את עדי משבר גדול כשאמה נפטרה בעקבות מחלת הסרטן. המשבר הוביל לדיכאון גדול אשר שיתק אותה פיזית, עד שנדמה היה לה שגם העולם הסובב אותה עמד מלכת. הכאב היה עצום ודבר לא עניין אותה מלבד בילוי קצר במטבח. אט־אט אספה את השברים, והמטבח הפך למקום מפלט שהרגיע מעט את הכאב הגדול.

מוצרים בסיסיים כמו שוקולד, סוכר, מרנג, קמח וחמאה הפכו לתערובות אשר נשלחו לתנור, והקסם המהול בניחוח מתוק ומנחם התרחש מול עיניה. העיסה המתוקה שהכינה קיבלה חיים אחרים, מתוקים ונפלאים. ניחוחות האפייה החלו למלא בחום מרגיע את הבית. המטבח והאפייה הפכו לנחמה ולמגן מתוק אל מול האבל והעצב הגדולים שלה, מקום שבו התנתקה לגמרי מרעשי הסביבה והתמכרה לטעם.

מצבה הנפשי לא אפשר את גיוסה לצה"ל, לכן בחרה ללמוד באופן יסודי את רזי הקונדיטאות ב"בישולים". בתום הלימודים החלה לאפות עוגות בבית ולמכור אותן לכל דורש. כעבור זמן קצר פתחה בלוג מתוק בשם "עדיקוש" (adikosh.co.il), שבו שיתפה את העוקבים במתכונים המתוקים שלה, בשיטות העבודה ובעצות מתוקות שרכשה תוך כדי ניסוי מתכונים שונים. הדבר הוביל לאינטראקציה מפתיעה עם הגולשים, שנהנו מההכנה ומהתוצאות המתוקות במטבח שלהם.

כיום היא משקיעה את כל כולה בהפעלת הבלוג ועמוד האינסטגרם ובמקביל מפתחת מתכונים לחברות לפי דרישה. למשלוח המנות המפנק שלנו עדי המליצה על ארבעה סוגים של מתכונים, מפוצצים בטעמי שוקולד ובאהבה: עוגיות בראוניז שוקולדיות רכות וסדוקות; עוגיות שוקולד צ'יפס במילויים שונים, שמפוצצות את הפה ברוך ומתיקות נפלאה; עוגיות סנדוויץ' מרנג עם גנאש שוקולדי נימוח; וחיתוכיות לוטוס ושיבולת שועל קריספיות עם שוקולד לבן.

את כל הטוב הזה אורזים בקופסאות או מניחים במגשים חד־פעמיים דקורטיביים, עוטפים ביריעת צלופן וקושרים בסרטים צבעוניים. כמובן שלא שוכחים לצרף איגרות ברכה ואיחולים לפני ששולחים לאהובים. חג שמח!

עוגיות בראוניז שוקולדיות סדוקות

עוגיות בראוניז סדוקות
עוגיות בראוניז סדוקות | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגיות שוקולד צ'יפס עם מליות שונות

לצורך הכנת העוגיות יש להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית.

עוגיות שוקולד צ'יפס
עוגיות שוקולד צ'יפס | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגיות סנדוויץ' מרנג

עוגיות סנדוויץ' מרנג
עוגיות סנדוויץ' מרנג | צילום: פסקל פרץ-רובין

חיתוכיות לוטוס, שיבולת שועל ושוקולד לבן

חיתוכיות לוטוס
חיתוכיות לוטוס | צילום: פסקל פרץ-רובין
תגיות:
מתכונים
/
פסקל פרץ רובין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף