אין כמו טעמו של מאפה שיוצא מהתנור תפוח ושחום, וריחו משכר. כאשר אני דחוקה בזמן, ובכל זאת רוצה לאפות, אני בוחרת להכין את הסקונס הבריטיות שמהוות למעשה הכלאה בין עוגייה ולחמנייה. הלחמניות מהירות הכנה, יכולות להיות מלוחות או מתוקות, והן מגיעות אלינו כאמור מהמטבח האנגלי והסקוטי. ניתן להכין אותן מכל סוג של קמח. הבצק קל ההכנה הזה יכול להכיל כמעט כל תוספת אפשרית שעולה על דעתכם, ומספיקות לו לישה ומנוחה קצרה. הפעם הכנתי את לחמניות הסקונס עם קמח כוסמין, קקאו ושמנת ושילבתי בבצק מעט שוקולד מריר וחמוציות. את כל הטוב הזה עיטרתי במעט שוקולד לבן.

למתכונים נוספים

סקונס שוקולד - החומרים (ל־12־14 יחידות):

לבצק:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 טיפות תמצית שקדים
  • 3/4־1 כוס שוקולד מריר קצוץ גס/נטיפי שוקולד
  • 2 כפות חמוציות ללא סוכר

להברשה:

  • ביצה טרופה

לעיטור:

  • 50 גרם שוקולד לבן

להגשה:

  • 1 כוס קצפת ממותקת
  • ריבת תות שדה

סקונס שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)סקונס שוקולד (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים קלות. מוסיפים את הסוכר ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה תוך ערבול אטי עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את השמנת החמוצה, הווניל ותמצית השקדים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד (במידת הצורך אפשר להוסיף כף חלב). מוסיפים את השוקולד הקצוץ (אפשר נטיפי שוקולד) והחמוציות ומבליעים בבצק. נותנים לבצק לנוח לפחות שעה במקרר לפני עיצוב הסקונס.

2. מקמחים משטח עבודה. לשים קלות את הבצק ומעבירים אותו אל משטח העבודה. מקמחים את כפות הידיים ומעצבים את הבצק על משטח העבודה. מרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ או 3 ס"מ ובעזרת חותכן עוגיות קורצים עיגולים או חותכים למשולשים. כאן בחרתי לחתוך את הבצק לריבועים ומלבנים בפרי־סטייל והוספתי על פני הריבועים נטיפי שוקולד.

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומסדרים עליה ברווחים את ריבועי או משולשי הבצק. מברישים את הסקונס בביצה טרופה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190־200 מעלות. אופים במשך כ־15־20 דקות עד שהסקונס תופחות וזהובות.

4. מצננים היטב את הסקונס. מניחים בקערית זכוכית את השוקולד הלבן וממיסים במיקרוגל במספר פולסים להמסה חלקה ואחידה. מערבבים ומעבירים לשקית ניילון פשוטה. מנקבים את קצה השקית ומזלפים את השוקולד הלבן על פני הסקונס. מגישים את הסקונס לצד קצפת מוכנה וריבה.

טיפסקל

לטעם ולניחוח: עוגות בחושות לובשות צורה בהתאם לתוספות שאותן תוסיפו לבצק כמו תמרים, אגוזים, צימוקים, פירות מיובשים, חמוציות, פירות טריים ועוד. גם סוג התבלינים שבהם תשתמשו יניב קשת של ניחוחות וטעמים, למשל זנגביל, ציפורן, קינמון, הל ואגוז מוסקט.
 לציפוי: רוצים ציפוי בגוון אחר? אפשר לשלב מעט אבקת נס קפה או כפית אבקת שוקולית, וכך תקבלו גוון שוקולד או גוון מוקה.