"נחשפתי לאכזריות הנוראית": גורו הבישול הטבעוני על הרגע ששינה את חייה

אשת הקולינריה והבלוגרית אורי שביט מוציאה ספר חדש עם שלל מתכונים לצמחונים וטבעונים ומספרת מה גרם לקרניבורית כמוה להחליף צד, וכיצד “הטבעונות נכנסה למיינסטרים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אורי שביט
אורי שביט | צילום: טל סיון ציפורין
2
גלריה

ואז, בדייט שגרתי, התברר לה שהגבר היושב מולה הוא טבעוני שהולך לזעזע את עולמה. “אמרתי לעצמי שלא נתראה יותר בחיים, כי איך גרגרנית כמוני תסתדר עם סגפן טבעוני חמוד־אך־הזוי?”, משחזרת שביט את הרגע ההוא. אלא שבעקבות הפגישה פתחה בתחקיר עיתונאי, “והמידע שנחשפתי אליו על האכזריות הנוראית בתעשיית המזון מהחי גרם לי מהר מאוד לנטוש הכל ולעבור צד לארץ הטבעונים”.

המהפך הושלם: בימים אלה היא מוציאה את “חגיגה טבעונית" (בהוצאת תכלת), ספר מושלם לצמחונים ולטבעונים, אבל לא רק – זהו ספר לכל מי שאוהב אוכל צבעוני, יצירתי ומשמח. היא כבר בת 48, נחשבת לאחת המשפיעות הגדולות בישראל בתחום הטבעונות, בין היתר כותבת את הבלוג המוצלח “טבעוניות נהנות יותר” והוציאה ספר בישול שהפך לרב־מכר – “המטבח הטבעוני שלי”. היא גם מנחת סדנאות בישול (טבעוני, כמובן), מרצה ויועצת קולינרית ואשת תקשורת.

חגיגה טבעונית עם אורי שביט
חגיגה טבעונית עם אורי שביט | צילום: עטיפה

בספר החדש יש מעל למאה מתכונים מהצומח, כמעט כולם ללא גלוטן ורובם גם בריאים ובעלי ערכים תזונתיים. לצד המתכונים יש גם מידע תזונתי וקולינרי, טיפים ורעיונות לגיוונים ואינדקסים שעוזרים להתמצא ולבחור – במיוחד בכל מה שנוגע לאירועים ולחגים. הספר מחולק לפי סיטואציות וסגנונות של ארוחות, כדי להתאים את המתכון לכל אירוע או שעה ביום. “קראתי לספר ‘חגיגה טבעונית’, כי אני מרגישה שהוא בא ממקום שמח וחוגג", היא מסבירה. "הוא הזמנה להצטרף אליי לחגיגה הטבעונית שלי וליהנות מהמגוון והיופי שיש במטבח הזה, בלי פשרות, התנצלות או ויתור”.

תגיות:
טבעונות
/
אוכל טבעוני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף