נשארו עוגיות מפסח? הכינו מהן פרוסות גליל שוקולד

נותרו לכם שאריות של עוגות ועוגיות מחג הפסח? נצלו אותן להכנת פרוסות גליל שוקולד טעימות במיוחד. מרסקים, מוסיפים קרם, מעצבים לצורת גליל, מקררים, מצפים ומעטרים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פרוסות גליל שוקולד
פרוסות גליל שוקולד | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. יוצקים את החלב לקלחת קטנה ומחממים על להבה נמוכה, מוסיפים את השוקולד והליקר ומערבבים היטב עד שהוא נמס לגמרי. מוסיפים אל תערובת הביסקוויטים, מערבבים תוך לישה והוספת האגוזים הקצוצים. מערבבים ומרטיבים את הידיים.

3. פורשים על משטח עבודה שני דפי נייר אפייה. מחלקים את העיסה לשני חלקים שווים ומניחים על כל נייר אפייה. מעצבים לגליל (נקניק), עוטפים ומלפפים את הגליל בעזרת נייר האפייה. בדרך זו מכינים גם את הגליל השני ועוטפים את שניהם ברדיד אלומיניום. סוגרים היטב ומאחסנים במקרר כשלוש שעות.

4. מסלקים את העטיפות ופורסים את גלילי השוקולד לפרוסות בעובי סנטימטר אחד. מסדרים על רשת.

5. מכינים את ציפוי השוקולד: מניחים בשתי קעריות את השוקולד המריר ואת שוקולד החלב עם כף שמן בכל אחת. ממיסים במיקרוגל מספר שניות בפולסים ומערבבים לתערובת חלקה. טובלים בשוקולד את הפרוסות ומצננים עד שהשוקולד מתגבש. ממיסים את השוקולד הלבן, מכניסים לשקית ניילון פשוטה שבה מנקבים חור קטן ומזלפים על פרוסות השוקולד המצופות זרזיפי שוקולד לבן. מסדרים בעטרות נייר ושומרים במקרר עד להגשה.

תגיות:
אוכל
/
פסח
/
מתכונים לפסח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף