השבוע בחרתי להציע לכם מתכון לאחת ממנות הדגל של המטבח האיטלקי: ספגטי בולונז. לא משנה איך משלבים בין החומרים ומכינים את המנה הזו, היא תמיד מתקבלת בהמון אהבה על ידי בני המשפחה.
אפשר להכינה בגרסה מקוצרת כמו כאן או בגרסה ארוכה יותר על ידי הכנת הפסטה בעצמכם. אם אתם רוצים להכין ארוחת צהריים נהדרת לילדים, מספיקה לכם פסטה קנויה.
הפעם בחרתי בפסטה פנה, ולצדה רוטב בולונז, שבגרסת הכנתו המהירה הוא טעים לא פחות. והתוצאה: נפלאה ומשאירה חשק לעוד.
2. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים יחד תוך ערבוב ומעיכת הבשר עד לקבלת תערובת פירורית הומוגנית עם הירקות. מוסיפים אל הסיר את קוביות העגבניות ורסק העגבניות, מתבלים קלות במלח ופלפל ויוצקים את הנוזלים. מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית־גבוהה.
3. מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הבזיליקום הקצוץ. בודקים את כמות הנוזלים ובמידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים (מתחילים בהוספה של רבע כוס ומוסיפים עוד בהתאם לדרגת סמיכות הרוטב הרצויה לכם). טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. ממשיכים לבשל על להבה קטנה כחצי שעה.
4. במקביל מכינים את הפסטה פנה לפי הוראות היצרן המופיעות על גב האריזה. מסננים את הנוזלים ושוטפים קלות במי ברז. מחזירים אל סיר הבישול ומוסיפים שמן זית ומעט מלח ומערבבים. מגישים אל צלחות ההגשה את הפסטה המוכנה ומניחים מעל 2־3 כפות מהבולונז המוכן.