החברים הכי טובים של הירקות: מתכונים לסלטים עם הרבה עשבי תיבול

אל תוותרו על תוספת נדיבה של עשבי תיבול לסלטים, הם עושים שירות נפלא לכל מנה. ארבעה מתכונים של סלטים קצת פחות משעממים ויותר צבעוניים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
סלט עדשים וירקות
סלט עדשים וירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין
4
גלריה

השנים חלפו וככל שגדלה היכרותי עם המטבח ונחשפתי יותר ויותר למטבחי עדות ישראל, למדתי לאהוב את עשבי התיבול והבנתי עד כמה חשוב ומשמעותי התפקיד שלהם. פעם אחר פעם הבנתי עד כמה הם משפיעים על המראה, המרקם, הניחוח וכמובן הטעם של המנה. וכשהם משולבים בסלטים? אתם לא מבינים איזה שירות נפלא הם עושים.

השבוע בחרתי להקדיש את המדור לסלטים שהם לא רק עגבנייה, מלפפון ובצל. אלו סלטים שיש בהם סימפוניה של חומרי גלם, עשבי תיבול ותבלינים, אשר יחד יוצרים טעמים מפתיעים. בחרתי להציע לכם ארבעה סלטים שונים: נתחיל בסלט עדשים וירקות טריים, שמקלילים מאוד את המנה. המתכון השני הוא לסלט בורגול בריאות, עשיר בגרעינים, שקדים ועשבי תיבול. הסלט השלישי מבוסס על קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית, בשילוב בצל סגול ובטעם רימונים. המתכון הרביעי הוא של סלט כרובית ועשבי תיבול, קל, מהיר הכנה ומאוד טעים. כך מתחילים קיץ נעים וטעים.

1. סלט עדשים וירקות

סלט עדשים וירקות
סלט עדשים וירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (ל־6־8 מנות)

אופן ההכנה

מסננים את העדשים ומניחים בסיר. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהעדשים רכות ומוצקות. מסננים, שוטפים במים ומסננים. מעבירים לקערה. מוסיפים את רצועות החסה, קוביות המלפפון, הבצלים הירוקים, הפטרוזיליה והכוסברה. מערבבים ומוסיפים את שיני השום הכתושות והעגבניות החצויות. מתבלים במלח, פלפל, סומק, שמן זית ומיץ לימון. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול בהתאם ומגישים.

2. סלט בורגול בריאות

סלט בורגול וירקות
סלט בורגול וירקות | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (ל־6־4 מנות)

אופן ההכנה

מניחים את הבורגול המושרה והמסונן בקערה רחבה ומוסיפים את הכרפס הקצוץ, שמן הזית והבצל הסגול. מערבבים היטב ומוסיפים את יתר החומרים, טועמים ומתקנים תיבול.

אפשר להכין את הסלט מראש. במקרה זה את שמן הזית, מיץ הלימון, הדבש והחומץ הבלסמי מערבבים בנפרד ושומרים בצנצנת במקרר. סמוך להגשה מוסיפים לסלט ומערבבים.

3. סלט קינואה אדומה, בטטה וגבינה בולגרית

החומרים (ל־6־4 מנות)

אופן ההכנה

מבשלים את הקינואה ב־4 כוסות מים בסיר בינוני מכוסה במשך 20־15 דקות על להבה בינונית, עד לספיגת הנוזלים. מסירים מהאש ומשהים מכוסה 5 דקות. קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות בינוניות. מניחים על נייר אפייה הנתון בתבנית תנור, מזלפים על הקוביות את שמן הזית ובתנור שחומם לחום בינוני (180 מעלות) אופים עד לריכוך ושיזוף. מוציאים ומצננים.

מניחים את הקינואה המבושלת בקערה, מוסיפים את קוביות הבטטה האפויות ואת הבצל הסגול, הבזיליקום, העירית הקצוצה, הנענע והצימוקים. מערבבים, יוצקים את שמן הזית, שמן השומשום, מיץ הרימונים, המלח והפלפל (אפשר להחליף את מיץ הרימונים בחומץ בלסמי או בחומץ רגיל). מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל את הגבינה הבולגרית המגוררת.

4. סלט כרובית ועשבי תיבול

סלט כרובית
סלט כרובית | צילום: פסקל פרץ-רובין

החומרים (ל־6־4 מנות)

אופן ההכנה

מניחים בקערה רחבה את הכרובית, הבצלים הירוקים, הנענע, הפטרוזיליה, הכוסברה, השום והפיסטוק. מערבבים ומתבלים בשמן הזית, המלח, הפלפל, רכז הרימונים וסירופ האגבה או הדבש. מערבבים היטב, מעטרים בפיסטוקים קצוצים ומגישים.

תגיות:
סלטים
/
צמחי תבלין
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף