לפני כמה שבועות פרסמתי כאן מתכון לספגטי בולונז וקיבלתי עשרות פניות ובקשות למתכון לספגטי קליל יותר, מהיר הכנה, שאפשר להכין אחרי יום עבודה ארוך או שייתן מענה לצמחונים וטבעונים.

לכן השבוע בחרתי להציע לכם שני מתכונים קצרים וקלים להכנה: פסטה עם תוספות צבעוניות (מבשלים לפי הוראות היצרן, מוסיפים כף או שתיים של ממרח הפסטו שהכנו מבעוד מועד או מתוך צנצנת שנמכרת במרכולים, מערבבים וזהו), ואם יש לכם חמש דקות נוספות, הכינו ספגטי שעועית ופלפלים וקבלו תוצאה מפתיעה וטעימה. 

ספגטי פסטו

החומרים:
(ל־6 מנות)

1 חבילה 500 גרם פסטה מכל סוג
1־2 כפות שמן זית (או חמאה)
מלח ופלפל, לפי הטעם
1־2 כפות גדושות של ממרח פסטו תוצרת בית או כזה שנמכר במרכולים

להגשה:
1/2 כוס צנוברים טריים (אפשר קלויים)
1/4 כוס עלי בזיליקום

אופן ההכנה:
1. מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גב האריזה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הפסטו כף אחר כף, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.
3. מניחים את הפסטה בצלחת עמוקה, מפזרים מעט צנוברים טריים או קלויים ומעטרים עם עלעלי בזיליקום. מגישים חם.

ספגטי שעועית ופלפלים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
ספגטי שעועית ופלפלים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

ספגטי שעועית ופלפלים

החומרים:
(ל־6 מנות)

1 חבילה 500 גרם פסטה מכל סוג
1־2 כפות שמן זית (או חמאה)
מלח ופלפל, לפי הטעם

לתיבול:
1/4 כוס שמן זית
1 כף שום כתוש
3 פלפלים ירוקים בדרגת חריפות בינונית, חתוכים לפרוסות דקות
1/2 כפית אורגנו או בזיליקום מיובשים או טריים
1/2 כף לימון כבוש טחון (לא חובה)
1 כוס שעועית ירוקה קפואה חתוכה לשניים או יותר
מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. מכינים את הפסטה לפי ההוראות שעל גב האריזה. מסננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שמן הזית, מעט מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
2. במחבת רחבה מחממים שמן זית. מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומוסיפים את פרוסות הפלפלים, האורגנו והלימון הכבוש, מערבבים ומטגנים 2־3 דקות. מוסיפים את השעועית הירוקה, מבשלים יחד כמה דקות עד לריכוך השעועית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הספגטי שהוכן, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם. מגישים חם.