זמן קיץ: שלושה מתכונים קלילים ומהירי הכנה, שכיף להכין גם כשהלחות עולה

הימים ממשיכים להתחמם, הלחות עולה, הילדים בחופשה, וההורים מחפשים את הדרך להתאוורר הרחק מהבית ומהמטבח. אבל האמת היא שאי אפשר לאכול כל הזמן בחוץ, מדי פעם צריך להכין ארוחה לבני המשפחה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
נתחי שייטל וירקות מוקפצים
נתחי שייטל וירקות מוקפצים | צילום: דרור כץ (מהספר "המטבח הקל של פסקל")
2
גלריה

הימים ממשיכים להתחמם, הלחות עולה, הילדים בחופשה, וההורים מחפשים את הדרך להתאוורר הרחק מהבית ומהמטבח. אבל האמת היא שאי אפשר לבלות כל הזמן בחוץ, לאכול כל הזמן בחוץ. מדי פעם צריך להכין ארוחה לבני המשפחה.

מחשבה זו הובילה אותי לבחירת המתכונים למדור השבוע. נזכרתי בשלושה מתכונים קלים ומהירי הכנה, שנותנים מענה לרצון שלנו לא לעמוד שעות במטבח החם ובכל זאת ליהנות ממאכלים טעימים במיוחד. במחשבה ראשונה אפשר לחשוב שיש סתירה בדבריי, אולם הדבר אפשרי. לשם כך אנחנו צריכים רק כלי אחד: מחבת ווק.

נתחיל במנת נתחי שייטל וירקות מוקפצים. המנה משלבת בצורה חכמה בין בשר לירק. בוחרים בבשר שאינו מצריך זמן בישול ממושך וחותכים אותו לרצועות דקות, המאפשרות ריכוך מהיר ואחיד. בחרתי הפעם בנתחי בשר שייטל, אך אפשר להחליף בנתחי חזה עוף או פרגית.

מוסיפים לרצועות הבשר או העוף שפע ירקות לפי טעמכם. אם אין חשק או זמן, אפשר להשתמש בלקט ירקות קפוא. השימוש בירקות הקפואים מקצר את זמן הקילוף והחיתוך. בנוסף, הירקות עברו חליטה ראשונה, מה שמאפשר קיצור משמעותי של זמן ההכנה.

המנה השנייה היא של חזה עוף וירקות מוקפצים. אם יש משהו שלמדתי מגידול ארבעה בנים הוא שלא משנה איך אני מגישה את נתח חזה העוף, הוא תמיד יתקבל בברכה, בעיקר אם הוא מוגש כשניצל. משום שאי אפשר להגיש לילדים כל יום שניצל (אף על פי שהם לא יתנגדו), מצאתי דרכים מגוונות לשלב את הנתח במנות אחרות, וכך הפכה מנת הירקות המוקפצים לאחת החביבות עליהם.

זו מנה מאוד מאפשרת: אפשר להיעזר בילדים להכנת הירקות למנה; אפשר לדלג על שלב זה בהכנה על ידי שימוש בלקט ירקות קפואים; אפשר להכין את המנה גם מפסטה; ואפשר לשלב בה גרגירי תירס וכל מה שיקנה לה טעם וצבע.

המתכון השלישי הוא להכנת מנה אחרונה, מפתיעה מאוד. היא נוצרה במטבחי לפני יותר מ־20 שנה, כאשר התבקשתי על ידי עורכת מדור האוכל שבו כתבתי להכין מנות מתוקות קיציות לילדים. בעודי מגלגלת במוחי רעיונות, פתחתי את המקפיא ומצאתי חבילה קטנה של מיני־מלאווח. החלטתי ליצור בעזרת מיני־מלאווח, קצפת ופירות מנה מפנקת, מהירת הכנה, מרשימה ודורשת מעט עבודה.

נתחי שייטל וירקות מוקפצים
נתחי שייטל וירקות מוקפצים | צילום: דרור כץ

נתחי שייטל וירקות מוקפצים

מוסיפים אל הווק את יתר השמן, מחממים היטב ומוסיפים את רצועות הגמבה והשום הכתוש. מערבבים ומטגנים 3־2 דקות. מסירים מהאש. מוסיפים את שאר החומרים, מלבד הירקות והשומשום.

מחזירים ללהבה ומאדים 4־3 דקות. מוסיפים את הירקות ומקפיצים תוך בחישה כ־5 דקות. מוסיפים את הבשר ומטגנים 3־2 דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים מעל שומשום, מערבבים ומגישים חם לצד אורז.

יוצקים את השמנת המתוקה לקערת מערבל חשמלי, מוסיפים את אבקת האינסטנט פודינג והחלב ומקציפים במהירות גבוהה במשך מספר דקות עד לקבלת קרם אחיד ויציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן.

מניחים את חצאי המלאווח על משטח עבודה בשני טורים. מזלפים על חצי מהעיגולים תלוליות קרם, ומניחים מעל את הפרי. מכסים בעיגול מלאווח נוסף, בוזקים מעל אבקת סוכר ומזלפים מעט דבש. מגישים קר.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף