ביס של רעננות: ספרינג רולס קלילים ומושלמים לחום של הקיץ

חום יולי מכוון אותי להציע לכם להכין מטעמים קלילים, צבעוניים, מהירי הכנה, והפעם בחרתי שלוש מנות שחובקות מליות של ירק או בשר, המתאימות במיוחד לעונה החמה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
ספרינג רולס
ספרינג רולס | צילום: פסקל פרץ-רובין
2
גלריה

חום יולי מכוון אותי להציע לכם להכין מטעמים קלילים, צבעוניים, מהירי הכנה, כאלו שנעים להכין עם בני המשפחה שנמצאים בחופשה. בשבועות הקרובים אמשיך להציג פה מבחר מתכונים להכנת מאכלים המתאימים לעונת הקיץ, ואני בטוחה שהשילובים והטעמים יעזרו לכם לעבור את הקיץ בנעימים, עם הרבה טעם.

השבוע בחרתי להתמקד במנות אשר מושכות את העין בצבעוניות, במרקמים ובטעם המיוחד שלהן. השימוש כאן הוא בשלושה סוגי בצק, כאלה שהם דקיקים ועדינים ולמרות זאת מצליחים לעטוף, או יותר נכון לחבק ולאגד, מליות של ירק ובשר. את המליות הללו מכינים בדרך קלה ומהירה, וכל הטוב הזה נערם על משטח של עלה בצק דק שבו עוטפים את המלית כמו חבילה קטנה וצבעונית עם המון טעם.

בעצם זהו סוג של כריך, רק שהכריך אינו מבוסס על לחם, לחמנייה או פיתה, אלא על דפי אורז, טורטייה ועלי פילו. השימוש בשלושת הבצקים השונים מניב מרקמים ופריכות בדרגות שונות. את חבילות הבצק מגישים לצד רטבים שהופכים כל נגיסה להפתעה של טעמים בפה.

נתחיל בהכנת ספרינג רולס, מנה שהגיעה אלינו מהמטבח האסייתי ומהווה מעין גרסה דיאטטית לאגרול. את הספרינג רולס מכינים מדפי אורז עגולים ושקופים. הדפים רק נראים קשיחים, אך למעשה הם נשברים בקלות. כדי להשתמש בהם טובלים אותם קלות במים, כך הם הופכים לגמישים ומוכנים למילוי.

ספרינג רולס היא מנה מצוינת לצמחונים, לשומרי משקל, לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. זה פתרון מצוין, קליל וטעים לימי הקיץ, והוא הופך ליצירה יפהפייה כאשר משלבים בו ירקות חתוכים, עשבי תיבול ונבטים. הטקסטורה והצבעוניות שלהם נשקפות דרך דפי האורז השקופים, ונוצר מראה נפלא.

ישנן שתי שיטות לשימוש בירקות בהכנת ספרינג רולס: להשאיר אותם טריים או לרכך אותם באמצעות הקפצה קלילה בווק עם מעט שמן זית. הפעם בחרתי להשאיר את הירקות כפי שהם ומילאתי כל דף אורז בשילובים שונים של ירקות.

את הספרינג רולס מלווים מטבלים קלילים שונים על בסיס רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, ג'ינג'ר, שום, ממרח בוטנים, לימון, עלי כוסברה או נענע טחונים, או אופציות אחרות לפי טעמכם.

המנה השנייה עושה שימוש בעלי טורטייה מוכנים. מרחתי את העלים במטבל פיקנטי ומילאתי בירקות ובחזה עוף. אתם יכולים להחליף את המילוי בבשר בקר, נקניקים, חביתת ירק או דגים, בהתאם לטעמכם. את הטורטייה מגלגלים ומהדקים היטב כדי שהמילוי לא יברח ומגישים כמו לאפה או חותכים לשלושה חלקים.

המתכון השלישי הוא להכנת כיסנים. השימוש כאן הוא בבצק פילו או בעלי בריק דקים ועדינים שעוברים טיגון בשמן עמוק, שהופך את טעמם לנפלא. אתם יכולים לחסוך בקלוריות ולהסתפק בריסוס העלים בשמן ולאפות אותם. לא הוספתי להם רוטב, כי הם טעימים כפי שהם. אך אתם בהחלט מוזמנים להגיש אותם עם כל רוטב שאהוב עליכם.

ספרינג רולס / דפי אורז ממולאים

בחרתי להכין את הספרינג רולס בגרסה הטבעונית. אתם מוזמנים לשנות את סוגי הירקות בהתאם לטעמכם. הירקות המתאימים להכנת המנה הם חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, כרוב, פטריות, נבטים ועשבי תיבול. אפשר להשתמש בטופו צלוי ובגרסה שאינה טבעונית לשלב רצועות דגים או חזה עוף.

רול טורטיה
רול טורטיה | צילום: פסקל פרץ-רובין

רול טורטייה מפנק

כיסני פילו / אגרול

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
מתכונים
/
מעריב סופהשבוע
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף