אחד הפתרונות הנהדרים לארוחת ערב בימים החמים היא הברוסקטה. זוהי מנת פתיחה שהגיעה אלינו מהמטבח האיטלקי, טוסטונים קטנים שמתאימים לאירוח ולנשנוש קליל.
להכנת ברוסקטות משתמשים בפרוסות לחם קלוי ומתובל. לרוב משתמשים בבגט, אבל אפשר גם להכין את הברוסטקות מג'בטה, לחם כפרי או לחם אחר. על הפרוסות מניחים ממרחים ותוספות כמו סלט ירקות חתוך דק, סלט פירות, גבינות או דגים מלוחים (אנשובי, סרדינים או טונה). אחרי שבוחרים את המצע הרצוי, מתחילים במשחקי התאמה על מנת לקבל פרוסות יפהפיות בטעמים ובצבעים שונים.
בארוחת הערב הקיצית הקלילה תוכלו להגיש לצד הברוסקטות גם פריטטת בייבי זוקיני על מצע של פרוסות בצל סגול, שאת המתכון לה תמצאו כאן. ואם בין המצטרפים לארוחה שלכם יש גם טבעונים, תוכלו להציע להם פריטטה מיוחדת וטעימה על בסיס קמח חומוס.
ברוסקטה
במתכון המופיע כאן תמצאו את כל חומרי הגלם שבהם השתמשתי להרכבת הברוסקטות. עשיתי כאן שימוש במגוון של תוספות בשילובים שונים, בכל פעם 2־3 תוספות. אתם יכולים לראות בעצמכם כמה רושם עושה המגוון כשהוא מונח על השולחן. אתם לא חייבים להשתמש בכל חומרי הגלם המצוינים כאן. זה הזמן ליצירתיות.
פריטטת בייבי זוקיני, עשבי תיבול ובצל סגול
פריטטת חומוס ועגבניות שרי
פריטטה בהשראת הבלוג thekitchensinkblog. ערכתי במתכון שינויים לטעמי. טבעונים יכולים לוותר על קישוט המנה בפרמזן.