המחשבות מציפות רבים מאיתנו בימים האחרונים: האם הילדים יחזרו ללימודים, ואם כן, באיזו מתכונת. האם יהיה סגר בחגי תשרי האהובים, ואיך נחגוג השנה עם היקרים שלנו. הזמזום הבלתי פוסק הזה והחום הבלתי נסבל מקשים עליי להיכנס למטבח, ולכן השבוע החלטתי לעבור לפירות. גם בבית וגם במדור.
הכי קל ופשוט לחתוך לקוביות אבטיח ענק, אדום ועסיסי ולהציע לסועדים בתום הארוחה או סתם כך להגיש לחברים ולבני משפחה כשיושבים בהנאה בגינה או במרפסת ונהנים מהבריזה. כי אין כמו טעמו של אבטיח קר שמגיע היישר מהמקרר, או טעמן של קוביות אבטיח המשולבות עם קוביות גבינה בולגרית ומתובלות בעלי נענע או תימין.
אבל את צורת ההגשה הזו כולם מכירים. הפעם בחרתי להציע לכם אופן הגשה קצת אחר לאבטיח קר. צורת הגשה שמניסיוני מעוררת סקרנות ועניין אצל צעירים ומבוגרים כאחד.
הפעם האבטיח פרוס ומוגש כמו פיצה. על משולשי האבטיח אני מניחה פירות נוספים, שיוצרים את המראה המושלם. בנוסף, עבור הצעירים במשפחה בחרתי להכין גלידת פרי בדרך פשוטה, קלה ומהירה: מקפיאים את הפרי ומצפים בשוקולד, שומרים במקפיא ומגישים קפוא להנאת הילדים.
ולפני שנפרדים - תאנים. אני מאוד אוהבת תאנים. כשהן בעונה הן מככבות אצלי במטבח. אני נוהגת לשלבן בסלטים, בפאי מתוק, בתבשילי בשר, במאפים או עם גבינות. ורגע לפני שהן נעלמות, אני מכינה מהן ריבות. זו דרכי המתוקה לשמור את טעם התאנים גם בחודשי החורף.
ברוח המדור בחרתי לטבול את התאנים בשוקולד מריר ובתיבול קל של שבבי מלח, מה שמקנה להן מנעד של טעמים מיוחד ומפתיע. הפעם זו לא מנה שילדים יאהבו, אלא מנת פינוק למבוגרים.
אם כך, לפניכם שלוש הצעות הגשה לפירות. אין פה מתכונים כפי שאתם מכירים אלא הסברים וחומרים שנדרשים להכנתם ולהגשתם. הביטו היטב בצילומים ושימו לב: אתם מוזמנים לשנות את סוגי הפרי לפי טעמכם ולהשתמש בציפויי שוקולד שונים כמו גנאש שוקולד או שוקולד ורוד.
כדאי לשתף את כל בני המשפחה בהכנת הפירות. בתוך כל אי־הוודאות הזו מסביב אפשר להגיע יחד לרגע של יצירה מתוקה וטעימה.
הכנת גנאש שוקולד: מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל ומפעילים בעוצמה הגבוהה ביותר במספר פולסים של 10 שניות בכל פעם. מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
טובלים את חצאי התאנים בציפוי הנבחר ומניחים ברווחים על מגש. מפזרים מעל ציפוי השוקולד מעט גבישי מלח או פלפל גרוס. השילוב בין המלוח או החריף למתיקות התאנה יוצר טעם מושלם.
½ כוס ברס אגוזים או ¼ כוס שקדים או בוטנים קלויים או מעט שוקולד לבן מומס